Εφημερίδα στη Φινλανδία παρακάμπτει τη ρωσική λογοκρισία μέσα από online game

Ένα πρωτότυπο τρόπο για να παρακάμψει τη λογοκρισία στη Ρωσία έχει βρει εφημερίδα στη Φινλανδία, η οποία «κρύβει» ειδήσεις που αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα σε online παιχνίδι.

Παρά το ότι δυτικά ενημέρωσης έχουν απαγορευτεί στη χώρα, τα παιχνίδια εξακολουθούν να μην υπόκεινται σε απαγορεύσεις, εξηγεί ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Helsingin Sanomat, Αντέρο Μούκα.

Ένα από δημοφιλή παιχνίδια μεταξύ των Ρώσων είναι το παιχνίδι βολών Counter-Strike, όπου οι παίκτες αγωνίζονται σαν τρομοκράτες και αντιτρομοκρατικές ομάδες. Υπολογίζεται ότι τέσσερα εκατομμύρια Ρώσοι παίζουν το παιχνίδι, πολλοί από τους οποίους είναι σε στρατεύσιμη ηλικία, αναφέρει ο Guardian.

Οι παίκτες μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους επίπεδα, με «χάρτη» που φτιάχνουν οι ίδιοι και τον μοιράζονται με άλλους. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Φινλανδοί της Helsingin Sanomat που έστησαν μέσα στο επίπεδο ένα δωμάτιο όπου οι παίκτες μπορούν να βρουν πληροφορίες στα ρωσικά για τον πόλεμο.

Στους τοίχους του δωματίου υπάρχουν άρθρα και φωτογραφικό για τις σφαγές αμάχων στη Μπούτσα και το Ιρπίν. Υπάρχουν ακόμη αναφορές στις επιθέσεις κατά αμάχων.

Στον κόσμο μας, παρατήρησε σχετικά ο Μούκα, κάθε προσπάθεια να περιοριστεί η ροή της πληροφορίας είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: