Εντυπωσιαζει σε άνεση !

Εντυπωσιαζει σε άνεση !Εντυπωσιαζει σε άνεση !Στη νέα γενιά του Avensis μεγάλος πρωταγωνιστής δεν είναι τόσο η ανανεωμένη και μοντέρνα σχεδίαση ή η ακόμη υψηλότερη άνεση, αλλά οι εξελιγμένοι βενζινοκινητήρες φιλοσοφίας Optimal Drive. Ειδικά δε στη βασική του έκδοση, το Avensis έχει την πολυτέλεια να διαθέτει πλέον τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό 1.600άρη μεταξύ των μεσαίων, χωρίς παράλληλα αυτό να συνεπάγεται και αυξημένη κατανάλωση καυσίμου.

Έχει μεγαλώσει σε μήκος (+65 χλστ.) και πλάτος (+50 χλστ.) το νέο Avensis, ενώ παράλληλα η σχεδίασή του είναι σαφώς πιο ενδιαφέρουσα από την προηγούμενη γενιά. Το όνομα «Avensis» ακολουθεί την πρόταση της Toyota στη μεσαία κατηγορία από το 1997 μέχρι και . Αυτά τα σχεδόν 11 δύο γενιές Avensis έχουν καταφέρει να εδραιώσουν το αυτοκίνητο στη συνείδηση του ευρωπαϊκού και -πολύ περισσότερο- του ελληνικού κοινού, ως μια αξιόπιστη, άνετη και ευρύχωρη πρόταση οικογενειακού μοντέλου. Η τρίτη, λοιπόν, γενιά του Avensis, όπως είναι λογικό, κρατά τα κύρια χαρακτηριστικά του προηγούμενου μοντέλου, διανθίζοντάς τα όμως με δύο νέα και πολύ σημαντικά στοιχεία: Πρώτα-πρώτα την πιο μοντέρνα και «ευρωπαϊκή» σχεδίαση και δεύτερον τους νέους βενζινοκινητήρες φιλοσοφίας Optimal Drive, οι οποίοι καταφέρνουν να συνδυάζουν την πολύ καλή απόδοση με τη χαμηλή κατανάλωση και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Η νέα γενιά του Avensis διαφοροποιείται εντελώς σε επίπεδο σχεδίασης τόσο από το που αντικαθιστά, όσο παράλληλα και από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο της Toyota. Προϊόν του ευρωπαϊκού κέντρου σχεδιασμού της εταιρείας με την ονομασία «ED2″, το Avensis μας εισάγει μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία. Σε αυτό το μοτίβο μεγάλος πρωταγωνιστής του αμαξώματος δεν είναι τόσο το εντελώς νέο εμπρός τμήμα, ούτε τα μεγάλα σε διαστάσεις πίσω φωτιστικά. Αυτό που κλέβει τις εντυπώσεις στο αμάξωμα του νέου Avensis, είναι οι μακρύτερες και μικρότερης κλίσης εμπρός και πίσω κολόνες της οροφής, οι οποίες δίνουν στο αυτοκίνητο μια πιο δυναμική και αθλητική . Μάλιστα, αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι το αυτοκίνητο να δείχνει υπό γωνίες της «αδελφής» Lexus, κερδίζοντας σε premium χαρακτηριστικά. Από πλευράς διαστάσεων, το νέο Avensis είναι ελαφρώς μακρύτερο και πλατύτερο από πριν, όμως λόγω της σχεδίασης του αμαξώματος, δε δείχνει σε καμία περίπτωση ογκώδες.

Στη νέα γενιά του Avensis, η Toyota διατήρησε τις τιμές του μοντέλου στα ίδια επίπεδα με πριν. Έτσι λοιπόν, η βασική έκδοση 1,6 Classic κοστίζει 19.600 , με εξοπλισμό που περιλαμβάνει 9 αερόσακους, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, ράδιο-cd με Mp3 και χειριστήρια στο τιμόνι, ηλεκτρικούς καθρέφτες και κεντρικό κλείδωμα. Η αμέσως επόμενη έκδοση 1,6 Elegant κοστίζει 21.700 με επιπλέον πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, προβολείς ομίχλης, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους ηλεκτρικούς καθρέφτες, ζάντες αλουμινίου και σύστημα ελέγχου της ευστάθειας (VSC). Για τον 1,8 κινητήρα των 147 ίππων υπολογίστε 23.900 για την έκδοση Elegant και 25.450 για το ακόμη πιο πλούσιο Prestige.

Η άνεση από την ανάρτηση και η ποιότητα κύλισης, η εργονομία και το φιλικό περιβάλλον στο εσωτερικό, η κατανάλωση, η απόδοση του κινητήρα, οι επιταχύνσεις από στάση.

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: