Εντός της ημέρας η πρόταση της Ελλάδας στους πιστωτές – Εντείνει τις διεθνείς επαφές ο Αλέξης Τσίπρας

Εντός της ημέρας η πρόταση της Ελλάδας στους πιστωτές – Εντείνει τις διεθνείς επαφές ο Αλέξης Τσίπρας

Εντείνει τις επαφές του με τους ηγέτες των κρατών — μελών της Ε.Ε. ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρπας.

Όπως ανακοίνωσαν προ ολίγου, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρούν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κάνουν αναφορές και στο ελληνικό ζήτημα, ο τελευταίος δήλωσε πως θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ.Τσίπρα ζητώντας του να παραδώσει «σοβαρές» προτάσεις. Νωρίτερα και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τουσκ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Τουσκ, «ελπίζει η Ελλάδα να στείλει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις σήμερα».

«Οι ρεαλιστικές προτάσεις από την Αθήνα θα πρέπει να συνδυαστούν με ρεαλιστικές προτάσεις από τους πιστωτές της Ελλάδας για τη βιωσιμότητα του χρέους ώστε να δημιουργηθεί μία αμοιβαία επωφελής κατάσταση», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε λίγες ώρες θα έχουν στα χέρια τους οι πιστωτές της Ελλάδας, την πρόταση της χώρας για την επίτευξη συμφωνίας. Η πρόταση βασίζεται στο κείμενο που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα στο Eurogroup.

Η πρόταση που περιλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, συζητείται σε σύσκεψη που έχει από νωρίς σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, Οικονομίας Γ. Σταθάκη και Εξωτερικών Ν. Κοτζιά.

Σχετικά με τα χρήματα που θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, κυβερνητική πηγή ανέφερε πριν από λίγο ότι αυτό θα καθοριστεί από τις χρηματοδοτικές ανάγκες της τριετίας, οι οποίες βρίσκονται σε συνάρτηση με τις μακροοικονομικές προβλέψεις και τα έσοδα.

Κυβερνητική πηγή χαρακτηρίζει εξάλλου ανακριβή, δημοσιεύματα που προσδιορίζουν το ύψος των μέτρων του τριετούς προγράμματος.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: