Εδειξε χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ πάλεψε μέχρι τέλους για τη νίκη, έφερε στα… όριά του τον Παναθηναϊκό, όμως οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 64-67, ξεκινώντας νικηφόρα το 2016.

Ο κόσμος της ΑΕΚ έδωσε… βροντερό παρόν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, όμως οι «πράσινοι» δεν καταλάβαιναν από έδρες και το έδειξαν. Η περιφέρεια έδωσε λύσεις και με τους Φελντέιν-Πάβλοβιτς ορεξάτους «χτίστηκε» προβάδισμα (7-11, 6′). Η αντίδραση της Ένωσης ήταν άμεση, με μπροστάρη τον Μαλίκ Χέρστον. Ο Αμερικανός πήρε προσπάθειες και με την βοήθεια των Κάρτερ και Μαυροειδή έδωσαν προβάδισμα στην ομάδα τους στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (18-17).

Η Ένωση συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με τους Μαυροειδή και Κούπερ να ηγούνται της προσπάθειας κατάφερε να πάρει προβάδισμα της τάξεως των 6 πόντων (29-23, 14′). Οι «πράσινοι» είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και με το δίδυμο Γκιστ-Καλάθη να είναι αξιόπιστο ανέτρεψαν την κατάσταση (33-34, 17′). Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες ισόπαλες (31-31).

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πήρε… μπρος στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως ο επιθετικός… οίστρος του δεν αρκούσε. Αυτό διότι ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις με τους Παπαγιάννη και Παππά, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα (45-47, 37′). Το «πράσινο» προβάδισμα έφτασε μέχρι τους 4 πόντους (45-49), όμως το επί μέρους 5-0 από Σάκοτα και Καλαμπόκη έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την Ένωση στο τέλος της τρίτης περιόδου (50-49).

Το πολύ καλό ξεκίνημα του Δημήτρη Μαυροειδή στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν είχε συνέχεια, καθώς οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς κατάφεραν να ισοφαρίσουν με μπροστάρη τον Καλάθη (54-54, 33′). Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς ανέβασαν την απόδοσή τους στη συνέχεια. Γκιστ, Παπαγιάννης και Καλάθης, σε συνδυασμό με τις πολύ καλές άμυνες των «πράσινων» έφεραν στο +5 την ομάδα τους (58-63, 37′).

Ο Ντου΄σαν Σάκοτα έβαλε… γερά την ΑΕΚ στο παιχνίδι, με τρίποντο (63-66, 1’38» για το τέλος). Ο Κούπερ αστόχησε σε τρίποντο (1’15» για το τέλος) και ο Γκιστ με 1/2 βολές έγραψε το 63-67. Μαυροκεφαλίδης και Διαμαντίδης, εν συνεχεία αστόχησαν και παρά τις προσπάθειες των παικτών του Γιούρι Ζντοβτς η ανατροπή δεν ήρθε ποτέ, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει με νίκη από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 64-67.

Action24.gr-Athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: