Δυτική Όχθη: Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν Παλαιστίνιο μαχητή σε έφοδο την πρώτη ημέρα του Ραμαζανίου

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σήμερα έναν Παλαιστίνιο στη διάρκεια εφόδου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, εν μέσω προσπαθειών για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης της βίας.

Ανακοίνωση της ισραηλινής συνοριακής αστυνομίας αναφέρει ότι η μυστική μονάδα της συμμετείχε σε έφοδο νωρίς σήμερα το πρωί για τη σύλληψη ενός Παλαιστινίου υπόπτου για ανάμειξη σε πολλές ένοπλες επιθέσεις.

Σύμφωνα με τη συνοριακή αστυνομία, οι δυνάμεις περικύκλωσαν την κατοικία όπου βρισκόταν ο άνδρας και άνοιξαν πυρ εναντίον του όταν εκείνος στόχευσε με όπλο τους αστυνομικούς.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο 25χρονος Αμίρ Αμπού Καντιτζέχ πυροβολήθηκε στο κεφάλι στην πόλη Τουλκαρέμ.

Μια νέα οργάνωση που συστάθηκε για να αντιμετωπίσει την ισραηλινή κατοχή και αυτοαποκαλείται «Η Ταξιαρχία της Τουλκαρέμ» ανακοίνωσε ότι ο Αμπού Καντιτζέχ ήταν ένας εκ των ιδρυτών της και χαρακτήρισε «δολοφονία» τον θάνατό του.

Η σημερινή είναι η πρώτη ημέρα του Ραμαζανίου, του ιερού μήνα των μουσουλμάνων, στα παλαιστινιακά εδάφη.

Παλαιότερα στο Ραμαζάνι σημειώνονταν σποραδικές συγκρούσεις ανάμεσα στην ισραηλινή αστυνομία και Παλαιστινίους, ειδικά στα πέριξ του τεμένους Αλ-Άκσα, του τρίτου πιο ιερού τόπου του ισλάμ, το οποίο λατρεύεται όπως το Όρος των Ελαιών για τους εβραίους.

Το Ραμαζάνι συμπίπτει φέτος με το χριστιανικό Πάσχα και με το εβραϊκό Πάσχα.

Την Κυριακή Ισραηλινοί και παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν για την αποκλιμάκωση της βίας σε συνάντησή τους με την παρουσία αμερικανικών, αιγυπτιακών και ιορδανικών αντιπροσωπειών στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Η κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη έχει γίνει θέατρο κλιμακούμενων συγκρούσεων τους τελευταίους μήνες με σχεδόν καθημερινές ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές και βίαιες επιθέσεις από εβραίους εποίκους εν μέσω μιας έκρηξης παλαιστινιακών επιθέσεων.

Κατά τον περασμένο χρόνο ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν πάνω από 250 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη περιλαμβανομένων μαχητών και αμάχων. Περισσότεροι από 40 Ισραηλινοί και τρεις Ουκρανοί έχασαν τη ζωή τους σε παλαιστινιακές επιθέσεις κατά την ίδια περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: