«Διπλή δόση»

Το ενέκρινε τη διπλή δόση της οικονομικής βοήθειας προς την , συνολικού ύψους 7,5 δισ. , σύμφωνα με πληροφορίες.
«Διπλή δόση»
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες ενέκριναν για την Ελλάδα τις δόσεις του Μαΐου, ύψους 4,2 δισ. ευρώ και του Ιουνίου, ύψους 3,3 δισ ευρώ.

Ταυτόχρονα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε την πρώτη δόση της χρηματοοικονομικής βοήθειας για την , ύψους 3 δισ. ευρώ, η οποία θα εκταμιευθεί σε δύο τμήματα.

Το πρώτο μέρος της δόσης, ύψους 2 δισ. ευρώ εκταμιεύθηκε τη Δευτέρα, ενώ η δεύτερη, ύψους 1 δισ. ευρώ, πρόκειται να εκταμιευθεί πριν από την 30ή Ιουνίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ESM από το Λουξεμβούργο.

«Τα δύο τμήματα της δόσης θα καταβληθούν σε μετρητά και θα χρησιμοποιηθούν για τις γενικότερες ταμειακές ανάγκες της Κυπριακής κυβέρνησης, καθώς και για την αναχρηματοδότηση του χρέους» αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σημείωσε ότι «τα δάνεια του ESM συμβάλλουν στη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη και αγοράζουν χρόνο για την Κύπρο. Ο χρόνος αυτός δίνει την ευκαιρία στην Κύπρο να εφαρμόσει τις απαραίτητες , ώστε να ξαναχτίσει την της σε υγιή βάση».

Στην ανακοίνωση του ευρωμηχανισμού υπενθυμίζεται ότι «σε συνέχεια των αποφάσεων που ελήφθησαν από το Eurogroup της 25ης Μαρτίου, η θα λάβει συνολική βοήθεια 10 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα τρία

»Ο ESM αναμένεται να συνδράμει με 9 δισεκατομμύρια ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περίπου με ένα δισεκατομμύριο, υπό την αίρεση των σχετικών εγκρίσεων από το Διοικητικό του Συμβούλιο».

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: