Δημοκρατική Συμπαράταξη: η πολιτική της κυβέρνηση στο προσφυγικό είναι επιζήμια

Επικριτικός εμφανίζεται σε δήλωσή του ο Υπεύθυνου του Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Χαρακτηριστική της επίθεσης τους στην κυβέρνηση ήταν η δήλωση ότι «βαδίζετε (η κυβέρνηση) σταθερά από ήττα σε ήττα, συμπαρασύροντας τη χώρα από ιδεοληψία και επικίνδυνο ερασιτεχνισμό σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των μηχανισμών της ΕΕ., στην απομόνωση και στην αποδυνάμωσή της απέναντι στους εταίρους».
Όπως δήλωσε ο ίδιος «η πολιτική του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης δεν είναι απλώς λανθασμένη, είναι καταστροφική, γιατί ίσως δεν κατανόησαν τι συνέβη στις 13 Δεκέμβρη στο Παρίσι και πόσο ραγδαία είναι η αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής».
Μάλιστα άφησε υπόνοιες ότι η κυβέρνηση «φάσκει και αντιφάσκει» αφού όπως είπε «το πρωί έλεγε όχι στην Frontex – όπως κάνει εδώ και μήνες η Κυβέρνηση- και το βράδυ υποχρεωνόταν σε αναδίπλωση» συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση «και στο θέμα αυτό δεν είναι σοβαρή και υπεύθυνη και αυτό πληρώνει κάθε μέρα ο ελληνικός λαός ιδίοις εξόδοις».
Όσο αναφορά στα σενάρια περί εξόδου της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου τόνισε ότι «φτάσαμε στο σημείο η Ευρωπαϊκή Ένωση να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έξοδο μας από τη συνθήκη ΣΕΓΚΕΝ λόγω μη τήρησης των συμφωνηθέντων και η Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να κοκορεύεται και να αδιαφορεί για τις πολιτικές και οικονομικές συνέπειες και σε δεύτερη φάση να σύρεται μετά από εξωτερική παρέμβαση σε υποχρεωτική εφαρμογή»
Ολοκληρώνοντας και ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση δήλωσε ότι «η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο προσφυγικό με την Ε.Ε. και την Frontex είναι λανθασμένη, επικίνδυνη και επιζήμια για το εθνικό συμφέρον» ενώ την κάλεσε να σοβαρευτεί και να ακούσει τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: