Δημήτρης Σταμάτης: Στη ΝΔ έχουμε σχέδιο για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας»

«Στη ΝΔ κοιτάμε μπροστά, στις νέες ευκαιρίες που έχει μπροστά της η Θεσσαλονίκη», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ περιφέρεια της πόλης με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην υπουργός, Δημήτρης Σταμάτης, σε συνέντευξη του στη Free Sunday. «Και έχουμε σχέδιο, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στην πρόσφατη ομιλία του στο Export Summit του ΣΕΒΕ, για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Σταμάτης εξήγησε πως υπάρχει μια σειρά προκλήσεων που εάν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να αποτελέσουν αναπτυξιακό πυλώνα, όπως το θέμα της ανάπλασης της ΔΕΘ και του παραλιακού μετώπου.

«Θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα προσελκύσουν επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει επίσης να αξιοποιηθούν ευκαιρίες που αφορούν τα ενεργειακά δίκτυα ενώ νέες συνθήκες ανάπτυξης δημιουργεί και η παραχώρηση του Λιμανιού, οι επενδύσεις που θα ακολουθήσουν», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για πολιτικές επιλογές της ΝΔ που ο ΣΥΡΙΖΑ κάποτε πολεμούσε κυριολεκτικά στα κάγκελα», τόνισε ο κ. Σταμάτης.

Και πρόσθεσε: «Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επίσης αξιοποίηση των πανεπιστημίων και σύνδεση με τις ερευνητικές δομές που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη. Περιλαμβάνει τη σύνδεση Έδεσσας και Γιαννιτσών με τη Θεσσαλονίκη, την αναβάθμιση του οδικού δικτύου Μουδανιά-Νικήτη, τη νέα χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Ξάνθη κ.ά.».

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Novartis, είπε: «Εντέλει, αυτό που το Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» αποδεικνύεται «η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους». Όποιος, όμως, σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα αφήσει έτσι τους σκευωρούς. Δεν είναι θέμα ρεβανσισμού, αλλά θέμα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Δημοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: