Διευρύνεται η εξίσωση των όρων συνταξιοδότησης μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Αυτό προβλέπει νομοτεχνική βελτίωση την οποία ενέταξε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Στην αρχική εκδοχή, η διάταξη περιελάμβανε όσους είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, όμως μετά την αλλαγή αφορά και όσους είχαν θεμελιώσει δικαίωμα έως την 31η Δεκεμβρίου του 2014.

Και ασφαλισμένους που είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα πριν την 1η Ιανουαρίου 2015 θα «πιάσει» η εξομοίωση των ηλικιών συνταξιοδότησης και του ορίου σύνταξης μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Αυτό προβλέπει νομοτεχνική βελτίωση την οποία ενέταξε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, με τις ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους να ορίζονται από τον νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη (3865/2010).

Στην αρχική διατύπωση, η διάταξη περιελάμβανε όσους είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015. Μετά την αλλαγή, περιλαμβάνει και «όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως και την 31η Δεκεμβρίου 2014, αρκεί η συνταξιοδότησή τους να αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου του 2015 και μετά».

«Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε την απόλυτη ταυτότητα κανόνων στους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: