Διάσημες εγκυμονούσες που τόλμησαν να ποζάρουν γuμνές

Μια γuμνή φωτογράφιση έχει συνήθως ένα συγκεκριμένο μήνυμα να περάσει που αφορά συνήθως τη θηλυκότητα, τον ερωτισμό, τον αισθησιασμό. Η γυναίκα εκτίθεται βασικά για να προκαλέσει τον πόθο. Η γuμνή φωτογράφιση, όμως, μίας εγκύου έχει συνήθως εντελώς άλλο νόημα: να εκθιάσει την μαγεία και την υπεροχή της γυναικείας φύσης.

 

«Ως γυναίκα περήφανα αγκαλιάζω το σώμα μου σε όλες τις φάσεις της ζωής και παραμένω ατρόμητη και γεμάτη αυτοπεποίηθηση απέναντι σ’ αυτά που επιφυλάσσει το μέλλον» σχολιάσε η ChristinaAguilera όταν έγκυος στη δεύτερη εγκυμοσύνη της- απέκτησε ένα κοριτσάκι τον Αύγουστο- φωτογραφήθηκε γuμνή για το περιοδικό W. Αυτή βεβαίως δεν ήταν η πρώτη φορά που η διάσημη τραγουδίστρια γδύνεται για να μας δείξει την ολοστρόγγυλη κοιλίτσα της. Το 2008 πόζαρε για το περιοδικό Marie Claire ενώ ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, φορώντα μόνο ένα ζευγάρι  Christian Louboutins, μερικά βραχιόλια και τη βέρα της (από τον πρώτο της γάμο).

Τις γuμνές φωτογραφίες εγκύων σε εξώφυλλα, editorial μόδας, αλλά και διαφημίσεις, έκανε μόδα η DemiMoore που το 1991 πόζαρε γuμνή  και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη για το εξώφυλλο του Vanity Fair- ένα εξώφυλλο που πλέον χαρακτηρίζεται «ιστορικό».

Μάλιστα,  όπως θα αποκαλύψει η ίδια η ηθοποιός, η φωτογράφιση αυτή δεν έγινε καν για το περιοδικό. Κατέληξε σ’ αυτό, όταν η ίδια στη συζήτηση που είχε με τη φωτογράφο Annie Leibovitz αστειεύτηκε ότι θα είχε ενδιαφέρον μια τέτοια φωτογραφία να γινόταν εξώφυλλο.

Μέσα στα επόμενα 23 χρόνια πολλές celebrities τόλμησαν κάτι αντίστοιχο όπως η Cindy Crawford, που στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της στο πρώτο της παιδί, το 1999, πόζαρε για το περιοδικό W.

Aλλά και η συνάδελφός της ClaudiaSchiffer που το 2010 φωτογραφήθηκε έγκυος και γuμνή για το εξώφυλλο της γερμανικής Vogue και μάλιστα από τον σχεδιαστή Karl Lagerfeld.

Τον ίδιο δρόμο, κρατώντας το trend ζωντανό, ακολούθησαν η BritneySpears που φωτογραφήθηκε το 2006 μόνο με την κοιλίτσα της και ένα εντυπωσιακό κόσμημα για το Harper’s Bazaar

και η Jessica Simpson που φωτογραφήθηκε το 2012 γuμνή για το περιοδικό Elle.

Γuμνή φωτογράφιση ως έγκυος έκανε και η MirandaKerr το 2010 για το περιοδικό W- αλλά και το περιοδικό Vogue της Αυστραλίας

αλλά και η ιταλίδα καλλονή MonicaBellucci το 2004 για το ιταλικό Vanity Fair (μία φωτογράφιση στην οποία προχώρησε για να διαμαρτυρηθεί κατά των νόμων που προωθούσε η χώρα της για την απαγόρευση του δότη σπέρματος).

Από την άλλη, το διάσημο μοντέλο AlessandraAmbrosio φωτογραφήθηκε γuμνό στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της για τη καμπάνια της βραζιλιάνικης εταιρείας κοσμημάτων Vivara,

ενώ η MilaJovovich το 2007, και ενώ ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, πόζαρε γuμνή για το περιοδικό Jane προκειμένου να συμβάλλει σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Από τις πιο πρόσφατες «προσθήκες» στη λίστα με τις γuμνές διάσημες εγκυμονούσες, αυτή του μοντέλου DoutzenKroes που για να ανακοινώσει τη δεύτερη εγκυμοσύνη της- γέννησε τον Ιούλιο ένα κοριτσάκι- ανέβασε στο Instagram μια γuμνή της φωτογραφία,

ενώ η AliciaKeys φωτογραφήθηκε γuμνή και με το σήμα της ειρήνης ζωγραφισμένο στη φουσκωμένη της κοιλιά για να προωθήσει το σκοπό του φιλανθρωπικού της ιδρύματος We are Here «για έναν καλύτερο κόσμο».

seleo.gr-gynaika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: