«Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» στα Λευκά Ορη

Η τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν η αναγέννηση των Λευκών Ορέων και αυτή θα υλοποιηθεί τώρα από το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης, στην αίθουσα διαλέξεων της Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Η δράση με τίτλο «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Μια Πρότυπη Οικολογική Δράση, από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος μέσα από τα Λευκά Όρη» γίνεται σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού», «Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης» και «WWF Ελλάς» και περιλαμβάνει τη δημιουργία δεκαπέντε μονοπατιών, ενός πρότυπου βοτανικού κήπου με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, αλλά και την αποκατάσταση της περιοχής των Λευκών Ορέων.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, η πρόεδρος του Ιδρύματος, Κατερίνα Μητσοτάκη και η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

«Τον ενδιέφερε, τον πονούσε. Δεν άντεχε να βλέπει να καίγονται τα δάση. Απ΄ τις αρχές τις δεκαετίες του ’50 αγωνίστηκε για το φαράγγι της Σαμαριάς, προκειμένου αυτό να αναγνωριστεί ως εθνικός δρυμός», ανέφερε για τον πατέρα της η Κατερίνα Μητσοτάκη.

Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 215.000 ευρώ από τις δωρεές που έγιναν στις τρεις οικολογικές οργανώσεις μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον περασμένο Μάιο. Υπενθυμίζεται πως επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για την αναγέννηση των Λευκών Ορέων.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: