"Δεν ξέρουμε πώς πάνε οι πρόσφυγες στην Ευρώπη, απλώς εξαφανίζονται"

«Δεν ξέρουμε πώς πάνε οι πρόσφυγες στην Ευρώπη, απλώς εξαφανίζονται»

"Δεν ξέρουμε πώς πάνε οι πρόσφυγες στην Ευρώπη, απλώς εξαφανίζονται"

Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν γνωρίζει πώς φεύγουν οι πρόσφυγες από την Ελλάδα προς την Ευρώπη λέγοντας πως απλώς εξαφανίζονται, όπως η ίδια δήλωσε στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με αντικείμενο το μεταναστευτικό.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου ανέφερε πως οι μετανάστες παραμένουν για λίγο στη χώρα και φεύγουν. Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης ρώτησε με ποιο επιχείρημα το λέει αυτό η υπουργός για να λάβει την απάντηση πως είναι στατιστική η παρατήρηση.

Ο κ. Καμίνης ρώτησε στη συνέχεια πού πάνε οι πρόσφυγες και πώς και η κ. Χριστοδουλοπούλου απάντησε πως πάνε στην Ευρώπη και πως δεν ξέρουμε πώς φτάνουν εκεί. Απλά εξαφανίζονται, είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας τα γέλια των δημάρχων.

Γιατί γελάτε, σας φαίνεται αστείο; Να ξέρω εγώ; Εγώ ελέγχω την είσοδο, όχι την έξοδο, πρόσθεσε.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς τη χώρα, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα πλέον είναι εκρηκτικό και δεν λύνεται με ημίμετρα και ιδεοληψίες που δεν επιτρέπουν να αντιμετωπιστεί στην πραγματική του διάσταση.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: