Δείτε το μοντέρνο όχημα συλλεκτικό Corsa «40 Years» που βασίζεται στο πρώτο μοντέλο του 1982

Το πετυχημένο Opel Corsa έγινε 40 ετών. Πέρασαν τέσσερις δεκαετίες από τότε που έκανε την εμφάνισή του στην ευρωπαϊκή αγορά. Από το 1982 μέχρι σήμερα κατασκευάστηκαν και κυκλοφόρησαν έξι γενιές Corsa και πουλήθηκαν περισσότερα από 14 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το Corsa στη Γερμανία είναι το εμπορικότερο μικρό αυτοκίνητο (λογικό είναι να κάνει τρελές πωλήσεις στην πατρίδα του) . Είναι εύκολο στην οδήγηση στην πόλη, άνετο για τέσσερα άτομα, οικονομικό στην μετακίνηση και φυσικά δεν λέει όχι και στα μεγάλα ταξίδια.

Πριν από 40 χρόνια η Opel με το Corsa έφερε την επανάσταση στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων . Όταν το Corsa πρώτης γενιάς έκανε την εμφάνισή του στην αγορά, οι αγοραστές εντυπωσιάστηκαν από τις γραμμές του και το ασυνήθιστα κομψό εσωτερικό – ιδιαίτερα μια επένδυση καθισμάτων ταρτάν που τώρα επιστρέφει ξεχωριστά.

Η Opel αναγνωρίζοντας την εμπορική αξία του αυτοκινήτου αποφάσισε να κάνει ένα «δώρο» στους φίλους του Corsa. Ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας special edition «Corsa-40 Years» . Με τη λογική ότι το πρώτο Corsa παρουσιάσθηκε το 1982 θα κατασκευάσει 1982  αντίτυπα .

Το συλλεκτικό Opel Corsa θα βασίζεται σε στοιχεία του πρώτου μοντέλου αλλά θα έχει μοντέρνα εμφάνιση και φυσικά άλλον εξοπλισμό. Εξωτερικά τα στοιχεία βασίζονται στο Corsa A και θα είναι βαμμένο με τη νέα κόκκινη απόχρωση “Rekord Red”. Διχρωμία θα υπάρχει στην οροφή, οι καθρέφτες θα είναι βαμμένοι στα ίδια χρώματα ενώ θα «φοράει» μαύρες γυαλιστερές 17αρες ζάντες με γκρι ματ ένθετα.

Στο εσωτερικό θα υπάρχουν καρό ταπετσαρίες καθισμάτων με αυτές που είχε το αρχικό μοντέλο αλλά με άλλα υλικά και σε μοντέρνες γραμμές ενώ στο κεντρικό ταμπλό , θα δεσπόζει το λογότυπο «40» και θα βρίσκεται μπροστά στον συνοδηγό.

Η μοντέρνα ερμηνεία του αυθεντικού υφάσματος καθισμάτων ταρτάν Corsa ως αξεσουάρ μόδας ανοίγει την όρεξη για περισσότερα. Οι πελάτες και οι φίλοι της μάρκας μπορούν επομένως να αναμένουν πρόσθετα συναρπαστικά νέα σχετικά με τους εορτασμούς της 160ης επετείου της Opel και των 40 χρόνων του Opel Corsa.

Το συλλεκτικό Corsa «40 Years» θα είναι φορτωμένο με ότι πιο σύγχρονο διαθέτει η Opel όπως συνδεσιμότητα για smartphones μέσω Apple CarPlay και Android Auto και προβολείς LED. Εννοείται ότι θα είναι εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα ασφαλείας όπως  προειδοποίηση μπροστινής σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ανίχνευση πεζών.

Ήδη οι παραγγελίες σε επιλεγμένες αγορές στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει και οι 1982 τυχεροί θα μπορούν μέχρι το τέλος Ιουλίου να αποκτήσουν το συλλεκτικό Corsa.

Σήμερα βρίσκεται στην έκτη γενιά του και η ζήτηση είναι τόσο υψηλή όσο ποτέ. Μεγάλη ζήτηση έχει και το πλήρως ηλεκτρικό Corsa-e.

Με αφορμή της συλλεκτικής έκδοσης στο «παιχνίδι» μπήκαν και οι σχεδιαστές μόδας. Οι fashionistas θα μπορούν να επιδείξουν την αγάπη τους για το διαχρονικό μοτίβο με μια περιορισμένη έκδοση κάλτσες ταρτάν που θα είναι διαθέσιμες από το Opel Lifestyle Shop. Το ειδικά σχεδιασμένο κουτί Jubilee περιέχει τέσσερα ζευγάρια από τα άνετα, εντυπωσιακά υποδήματα. Οι θαυμαστές θα απολαύσουν ένα μοτίβο που ταιριάζει με την αρχική επένδυση Corsa A, καθώς και ένα άλλο που προσφέρει μια πιο μοντέρνα εμφάνιση.

Δείτε το μοντέρνο όχημα συλλεκτικό Corsa «40 Years» που βασίζεται στο πρώτο μοντέλο του 1982 gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: