Δείτε τι θα σας στοιχίσει εάν θέλετε να σας φυλάει προσωπικά η ΕΛ.ΑΣ. !

Δείτε τι θα σας στοιχίσει εάν θέλετε να σας φυλάει προσωπικά η ΕΛ.ΑΣ. !

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας ανακοίνωσε τον… τιμοκατάλογο..

Θέλετε προσωπική φύλαξη από την Ελληνική Αστυνομία; Τώρα μπορείτε να την έχετε.

Έναντι κάποιου οικονομικού τιμήματος βεβαίως. Ποιο είναι αυτό; Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε το σχετικό κοστολόγιο.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο κ. Δένδιας, κάθε ιδιώτης στον οποίο παρέχονται υπηρεσίες φύλαξης και συνοδείας από την αστυνομία και το ετήσιο εισόδημά του ξεπερνάει τις 100.000 , θα πληρώνει υπέρ του Δημοσίου 2.000 μηνιαίως για κάθε αστυνομικό που του διατίθεται.

Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση, οι ιδιώτες αυτοί θα πληρώνουν και 50 ευρώ την ημέρα για κάθε υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ, που διατίθεται για τον ίδιο σκοπό. Το εστάλη, ήδη, για συνυπογραφή στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Δημόσιας Τάξης, η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά ιδιώτες οι οποίοι έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα και έχει κριθεί από την Ελληνική Αστυνομία, μετά από έκθεσης εκτίμησης κινδύνου, ότι χρήζουν προστατευτικής φύλαξης.

Το παροχής υπηρεσιών επιβαρύνεται, κατά περίπτωση, με τα οδοιπορικά έξοδα του προσωπικού που απασχολήθηκε και τις τυχόν ζημίες που προξενήθηκαν σε μέσα και του Σώματος με υπαιτιότητα του εξυπηρετούμενου.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται, ότι η κοστολόγηση γίνεται από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, που θα εκδίδει σχετικό τιμολόγιο, ενώ σε περίπτωση που οι ιδιώτες δεν καταβάλουν το ποσό θα διακόπτεται η παροχή της φύλαξης και θα αποστέλλεται το τιμολόγιο για είσπραξη.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με τις διατάξεις του Σχεδίου Υπουργικής Απόφασης επιχειρείται η απόσβεση του κόστους της αστυνομίας για τη φύλαξη ιδιωτών, ενώ παράλληλα ενισχύονται τα ασφαλιστικά ταμεία της ΕΛΑΣ, καθώς ποσοστό 4% επί των εισπρακτέων αποδίδεται απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού.

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: