Ντάισελμπλουμ: Αντισταθμιστικά μέτρα μετά το 2019 αν ξεπεραστεί το 3,5%

Σε ενημερωτικό σημείωμα του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ προς το Κοινοβούλιο της χώρας του αναφέρεται πως για να καταστεί δυνατή η εφαρμογή των αντισταθμιστικών μέτρων θα πρέπει η Ελλάδα να υπερβεί τον δημοσιονομικό στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5%.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται πως τα αντίμετρα, εάν και εφ΄ όσον εφαρμοσθούν, πιθανότατα μετά το 2019, θα αφορούν το ποσό της υπεραπόδοσης των δημοσιονομικών μέτρων.

«Επίσης συζητήθηκαν μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης που θα μπορούν να εφαρμοστούν όταν θα υπάρχει διαρθρωτικός δημοσιονομικός χώρος πάνω από τους στόχους του προγράμματος για το πρωτογενές ισοζύγιο του προϋπολογισμού». Δημοσιονομικός χώρος πάνω από τους στόχους του προγράμματος, αναφέρει το σημείωμα, κάτι που μεταφράζεται κοινώς ότι τα αντίμετρα θα ενεργοποιηθούν υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα ξεπεραστεί ο στόχος του 3,5%. Παράλληλα, αυτό ο διαρθρωτικός χώρος που θα προκύψει, σε ενδεχόμενη υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων, θα αποτελεί και το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να υλοποιηθούν τα αντισταθμιστικά μέτρα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σημείωμα του κ. Ντάισελμπλουμ μετά το πρόσφατο Eurogroup.

 

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: