Daily Mail: Ρώσοι χάκερ κατασκόπευαν το κινητό της Λιζ Τρας πριν γίνει πρωθυπουργός

Έρμαιο στα χέρια ρώσων χάκερ ήταν το κινητό της Λιζ Τρας από το καλοκαίρι, πριν εκλεγεί στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, αποκαλύπτει η Daily Mail.

Η βρετανική εφημερίδα γράφει στην κυριακάτικη έκδοσή της ότι το προσωπικό κινητό της τότε υπουργού Εξωτερικών είχε παραβιαστεί από πράκτορες που φέρονται να εργάζονταν για λογαριασμό του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι χάκερ απέκτησαν με τον τρόπο αυτό πρόσβαση σε άκρως απόρρητες συνομιλίες με διεθνείς παράγοντες, όπως και ιδιωτικά μηνύματα που αντάλλασσε με τον στενό της φίλο (και υπουργό Οικονομικών στην κυβέρνησή της) Κουάσι Κουαρτένγκ.

Κάποια από τα μηνύματα πιστεύεται ήταν επικριτικά για τον τότε πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, δίνοντας στην ξένη δύναμη τη δυνατότητα για εκβιασμούς. Σε άλλα γινόταν λόγος για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και τη μεταφορά δυτικών όπλων στη χώρα.

Το κινητό, γράφει η Mail, ήταν παραβιασμένο σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε σήμερα είναι κλειδωμένο σε χρηματοκιβώτιο σε ασφαλή τοποθεσία!

Η παραβίαση, αναφέρει ακόμη η βρετανική εφημερίδα, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για την ηγεσία των Τόρις, την οποία κέρδισε, φέροντας την Τρας στην πρωθυπουργία. Ωστόσο ο Τζόνσον και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου απέκρυψαν την υπόθεση.

Πηγή με γνώση του θέματος ανέφερε ότι η αποκάλυψη «προκάλεσε πανδαιμόνιο» στην κυβέρνηση για το πώς οι επικοινωνίες μιας κορυφαίας υπουργού είναι παραβιασμένες.

Η βρετανική κυβέρνηση δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: