COTY 2024 : Ποια μοντέλα είναι τα επτά φιναλίστ για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024»

Η κριτική επιτροπή του θεσμού «COTY» αποτελείται από 59 δημοσιογράφους του ειδικού τύπου που προέρχονται από 22 χώρες. Κάθε χρόνο στην Ευρώπη γίνεται η ψηφοφορία για το αυτοκίνητο της χρονιάς που επιλέγουν τα μέλη του θεσμού και η διαδικασία χωρίζεται σε δύο σκέλη. Πρώτα βγαίνει η πρώτη λίστα και μετά από λίγες ημέρες ανακοινώνεται η δεύτερη.

Αρχικά ανακοινώθηκε η πρώτη λίστα με τα 28 μοντέλα που δοκιμάσθηκαν σκληρά από τους 59 δημοσιογράφους. Αυτά ήταν τα :

BMW 5-series , BMW XM, BYD Atto 3, BYD Dolphin, BYD Han, BYD Seal, Fiat 600e, Ford Bronco, Honda CR-V, Honda e:NY1, Honda ZR-V, Hyundai Ioniq 6, Hyundai Kona, Jeep Grand Cherokee, Kia EV9, Lexus RZ, Lucid Air, Mercedes-Benz E-class, Mercedes-EQ EQE SUV, Nio ET7, Peugeot E-3008/3008, Renault Espace, Renault Scenic, Smart #1, Toyota C-HR, Toyota Prius, Volkswagen ID.7, Volvo EX30

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των 28 μοντέλων τα μέλη της επιτροπής ψήφισαν και έβγαλαν τα επτά καλύτερα μοντέλα που ξεχώρισαν για την τελική αναμέτρηση. Ένα από τα επτά αυτοκίνητα θα διεκδικήσουν τον επίζηλο τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» στην Ευρώπη.

Τα επτά φιναλίστ μοντέλα  είναι (με αλφαβητική σειρά):

BMW 5-series

BYD Seal

Kia EV9

Peugeot E-3008/3008

Renault Scenic

Toyota C-HR

Volvo EX30

Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα που θα συγκεντρώσει και την υψηλότερη βαθμολογία θα είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς».

Οι δημοσιογράφοι που είναι μέλη του θεσμού, θα συνεχίσουν τις δοκιμές σε αυτά τα επτά μοντέλα μέχρι να στηθεί η κάλπη. Φέτος η τελική ψηφοφορία θα γίνει τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Και τον νικητή θα τον ανακοινώσουν σε ειδική εκδήλωση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Πέρυσι «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023» στην Ευρώπη είχε ανακηρυχτεί το Jeep Avenger. Ποιος άραγε να είναι ο φετινός νικητής; Υπομονή μέχρι το Φεβρουάριο.

 

 

COTY 2024 : Ποια μοντέλα είναι τα επτά φιναλίστ για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: