Burberry Spring 2020: Τo λαμπερό front row, η επιστροφή της Agyness Deyn και τα πιο κουλ ρούχα για το γραφείο

Διάβασε ακόμη:

Ήταν πάντα μανούλα σ” αυτό. Έχει την ικανότητα να τιμάει την κληρονομιά του οίκου τον οποίο διευθύνει προσφέροντας παράλληλα την προσωπική του αισθητική σ” αυτόν. Δηλαδή, από τις του δεν λείπουν ποτέ τα κουλ streetwear κομμάτια τα οποία, είτε σχεδιάζει για τον Givenchy, είτε για την καταφέρνει να «περάσει» σαν δημιουργίες που θα μπορούσε μέχρι και ο Thomas Burberry να είχε σκαρφιστεί. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο σχεδιαστής είναι ο αγαπημένος πολλών και που γυναίκες και celebrities απ” όλο τον κόσμο πίνουν νερό στ” όνομά του και περήφανα φορούν τις δημιουργίες του.

O Riccardo Tisci στο show για τη Spring 2020 συλλογή (ImaxTree)

Δες ακόμη:

Στην παρουσίαση, λοιπόν, για την Spring 2020 συλλογή του brand στα πλαίσια της , ο Tisci «εξελίχθηκε». Με το θέμα της κολεξιόν να έχει το όνομα «Evolution», οι προθέσεις του Ιταλού σχεδιαστή για τη γυναίκα της Burberry είναι πλέον ξεκάθαρες: τις θέλει δυναμικές, λίγο πιο badass και σίγουρα πολύ κομψές. Όλα αυτά τα στοιχεία υπήρχαν και στην ανοιξιάτικη συλλογή του η οποία για άλλη μια φορά ήταν μια ωδή στο γυναικείο φύλο. Παρακάτω, όσα πρέπει να γνωρίζεις για το fashion show.

Aκόμη:

#1. Εξέλιξη σημαίνει μέλλον

Ο Tisci είναι ένας σχεδιαστής που βλέπει «μπροστά». Θέλει να εξελίσσεται σαν καλλιτέχνης και αυτό ήταν φανερό και στη Spring 2020 συλλογή της Burberry. To θέμα της συλλογής; “Evolution” που σημαίνει ότι από το concept της κολεξιόν, τις σιλουέτες μέχρι και τον τρόπο που αντιμετωπίζει πια τη γυναίκα της Burberry, όλα παίρνουν νέα τροπή. Μετά από δύο σεζόν σαν καλλιτεχνικός διευθυντής στον οίκο, βγάζει την «ρετσινιά» του Thomas Burberry και του Christopher Bailey από πάνω του και εκφράζεται απόλυτα σαν σχεδιαστής.

ImaxTree

«Τον πρώτο μου χρόνο στη Burberry έπρεπε να καταλάβω και να βελτιώσω τον κώδικα του οίκου. Αφού το τακτοποίησα αυτό, ένιωσα έτοιμος στο ν” αρχίσω να εξερευνώ το τι υπάρχει στην καρδιά αυτού του εκπληκτικού brand», δήλωσε σχετικά ο Tisci. Θέλοντας, λοιπόν, να τιμήσει τον ιδρυτή του brand και την πάντα πρωτοποριακή πορεία του οίκου, ο σχεδιαστής αφέθηκε ελεύθερος στο να δημιουργήσει ρούχα που τον εκπροσωπούν απόλυτα.

ImaxTree

Τα streetwear στοιχεία ήταν ξεκάθαρα στη συλλογή, με τελείως όμως διαφορετικό τρόπο από πριν. Υπήρχε μια πιο σοφιστικέ διάθεση σ” αυτά, μια πιο ώριμη προσέγγιση και πιο εκλεπτυσμένες αναφορές που σχετίζονται με το brand αλλά και τον Tisci τον ίδιο. Οι άνετες σιλουέτες και χαλαρές αλλά και περίπλοκες ταυτόχρονα γραμμές, υπήρχαν για να τιμήσουν τους φαν του streetwear ντυσίματος. Αυτό όμως το κατάφερε, κάνοντας μια ομαλή μετάβαση από τα πιο κουλ κομμάτια στα πιο business εμπνευσμένα, παρουσιάζοντας μια σειρά από εκπληκτικά πουκάμισα τα οποία είχαν άλλοτε μια πιο θηλυκή διάθεση και άλλοτε μια πιο γκανγκστερική ματιά. Με τη χρωματική παλέτα να κινείται σε αποχρώσεις που είναι γνώριμες στον οίκο (βλ. μπλε, denim, λευκό, μπεζ, και μαύρο) ο Tisci πρόσφερε μια συλλογή την οποία θα είμαστε σίγουρες ότι θα δούμε να φοριέται πολύ από τις επιδέξιες fashionistas αυτού του κόσμου.

#2. Το εντυπωσιακό front row

 

Μα που είναι όλοι οι celebrities, οεο; Με τον μεγεθυντικό φακό τους ψάχναμε τις προηγούμενες χρονιές, αλλά τίποτα. Και να πεις, ότι δεν υπάρχουν σταρ που να αγαπούν τον οίκο, θα ήταν ένα ψέμα. Τόσοι και τόσοι έχουν συνεργαστεί με την Burberry και παρ” όλα αυτά κανείς στο frow (συντόμευση των λέξεων front+row=frow -ούτε στην αμερικάνικη Vogue να ήμασταν). Φέτος, όμως όλα καλά. Όλοι ήρθαν και τον τίμησαν. Από την Dua Lipa και τον σύντροφό της Anwar Hadid (οι αδερφές του Gigi και Bella περπάτησαν στο show), την Ισπανίδα καλλιτέχνιδα Rosalia, την Carla Bruni, FKA Twigs και πολλές ακόμη βρετανίδες σταρ, η πρώτη σειρά του show γέμισε με λαμπερές παρουσίες.

H Rosalia με δημιουργία Burberry

#3. Η επιστροφή της Agyness Deyn

ImaxTree

Αν είσαι λάτρης της μόδας, τότε γνωρίζεις την Agyness σίγουρα και με τα νέα αυτά έχεις ενθουσιαστεί. Μιλάμε για ένα από τα πιο κουλ και ταλαντούχα μοντέλα η οποία είχε «κρεμάσει τα τακούνια της» (aka έκανε ένα break από το μόντελινγκ), μέχρι και χθες. Το μοντέλο που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας, τελευταία φορά είχε περπατήσει στην πασαρέλα του Saint Laurent το 2015. Επέστρεψε όμως τώρα για την Burberry (είναι φαν του οίκου εξάλλου) και η παρουσία της στο show ήταν τόσο δυναμική, όσο δεν ήταν ποτέ άλλοτε (λόγου χάρη –πάντα ήταν δυναμική η παρουσία της στο runway).

#4. Η Kendall Jenner και πάλι ξανθιά

ImaxTree

Νομίζαμε ότι η Kendall είχε κρεμάσει την ξανθιά της περούκα μετά το Fall show της Balmain το 2016, απ” ότι φαίνεται όμως, ο Riccardo Tisci είχε άλλες βλέψεις για τα μαλλιά της. Εμφανίστηκε στην πασαρέλα με μακριά ξανθά μαλλιά -τώρα αν ήταν περούκα ή όχι δεν γνωρίζουμε-, άμα τα έβαψε όμως μόνο και μόνο για το show, δεν θα πέσουμε κι από τα σύννεφα.

#5. Βραδινά ρούχα ή bridal;

ImaxTree

Είναι κάπως άδικο να βλέπουμε ένα λίγο πιο glam λευκό φόρεμα και να υποθέτουμε ότι είναι νυφικό, η αλήθεια είναι όμως ότι θα θέλαμε πολύ να δούμε μια bridal συλλογή από τον οίκο. Μια σειρά από ivory και ρομαντικού ύφους φορέματα παρέλασαν στο runway τα οποία είχαν ένα ρομαντικό αλλά και glamorous ταυτόχρονα χαρακτήρα και τα οποία μπορούν άνετα να φορέσουν στον γάμο τους οι επερχόμενες νυφούλες, αν το επιθυμούν.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: