Μπρουσκέτες με ρικότα, προσούτο και βερίκοκα

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτάΒαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Eύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

10 βερίκοκα κομμένα σε φέτες170 γραμμάρια burrata τυρί ή ρικόταΑλάτιπερίπου 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή12 τεμάχια και ψημένα στη σχάρα φέτες ψωμί12 φέτες προσούτο

Εκτέλεση

Στο πάγκο της κουζίνας κόβουμε στη μέση τα βερίκοκα και αφαιρούμε το κουκούτσι. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε  λεπτές φέτες.Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού πάνω σε ένα πιάτο και βάζουμε από πάνω το κρεμώδες τυρί. Πασπαλίζουμε την κάθε φέτα με λίγο αλάτι και βάζουμε από μια φέτα προσούτο.

Τοποθετούμε τις φετες βερίκοκου σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.  Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τοποθετούμε τις φέτες πάνω στις μπρουσκέτες.Ρίχνουμε  τη λιωμένη ζάχαρη πάνω από κάθε ροδάκινο και σερβίρετε.

Πηγή: news.gr

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: