Battle of the seχes – Η μάχη των φύλων, Πρεμιέρα: Οκτώβριος 2017 (trailer)

Ο συγκλονιστικός αγώνας τένις το 1973 ανάμεσα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Billie Jean King (Emma Stone) και τον πρώην Πρωταθλητή και κατά συρροή γυναικά, Bobby Riggs (Steve Carell) έμεινε στην ιστορία ως η Μάχη των Φύλων κι έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή, οπτικοποιημένα αθλητικά event όλων των εποχών. Ο αγώνας έπιασε τον παλμό της εποχής και πυροδότησε μία παγκόσμια συζήτηση πάνω στο θέμα της ισότητας των φύλων, προωθώντας έτσι το φεμινιστικό κίνημα.

Παγιδευμένοι μέσα στην παραζάλη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η King και ο Riggs βρίσκονταν στα αντίθετα στρατόπεδα ενός δυαδικού επιχειρήματος, αλλά εκτός γηπέδου ο καθένας έδινε πιο προσωπικές και πολύπλοκες μάχες. Με έναν υποστηρικτικό σύζυγο που την ωθούσε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της για ίση αμοιβή, η άκρως ιδιωτική και κλειστή King έδινε επίσης τη δική της μάχη με την σeξουαλικότητά της. Από την άλλη πλευρά, ο Riggs έπαιξε στα χαρτιά την κληρονομιά και τη φήμη του σε μία προσπάθεια να ξαναζήσει τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος του.

Μαζί, η Billie και ο Bobby υπηρέτησαν ένα πολιτιστικό θέαμα που δεν περιοριζόταν μόνο στα γήπεδα του τένις, αλλά πυροδοτούσε συζητήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών σε υπνοδωμάτια και αίθουσες συνεδριάσεων σε όλο τον κόσμο…

Είδος: Βιογραφία, Κωμωδία
Σενάριο: Simon Beaufoy
Σκηνοθεσία: Jonathan Dayton, Valerie Faris
Πρωταγωνιστούν: Emma Stone, Steve Carell, Andrea Riseborough
Πρεμιέρα (Ελλάδα): 12 Οκτωβρίου 2017
Έτος Παραγωγής: 2017
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ, Αγγλία
Γλώσσα: Αγγλικά
Διάρκεια: 121 λεπτά

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: