Αυγή: Ο Βαρουφάκης ζητά αμοιβή 55000 ευρώ για κάθε διάλεξη που δίνει

To κασέ του Γιάννη Βαρουφάκη φέρνει στην δημοσιότητα η εφημερίδα «Αυγή», που επικαλείται ρεπορτάζ του κρατικού γαλλικού καναλιού σύμφωνα με το οποίο ο Γιάνης Βαρουφάκης ζητάει αμοιβή 55.000 ευρώ για κάθε διάλεξη που δίνει.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει: «Αμοιβή ύψους 55.000 ευρώ ζητάει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για κάθε διάλεξη – ομιλία που δίνει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής γαλλικής τηλεόρασης, στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν τα έξοδα των διοργανωτών συνεδρίων κ.λπ. που τον προσκαλούν για τα αεροπορικά εισιτήριά του σε πρώτη ή business θέση καθώς και η διαμονή του σε πεντάστερο ξενοδοχείο».

Το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας και άλλες περιπτώσεις Ευρωπαίων πρώην βουλευτών, υπουργών ή και πρωθυπουργών που είναι εξίσου ακριβοί με τον Έλληνα πρώην υπουργό Οικονομικών όταν δίνουν διαλέξεις. Ενδεικτικά αναφέρει τον πρώην ευρωβουλευτή (Οικολόγοι Πράσινοι) Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, τον Γάλλο πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν και τον Γερμανό πρώην πρωθυπουργό Γκέρχαρντ Σρέντερ. Μεγαλύτερες αμοιβές ζητούν οι Βρετανοί πρώην πρωθυπουργοί Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν ενώ ο πιο ακριβός είναι ο Νικολά Σαρκοζί, που θέλει 165.000 ευρώ για κάθε διάλεξη και ιδιωτικό αεροπλάνο, σουίτα σε 5άστερο και κάλυψη όλων των εξόδων για 5 συνεργάτες.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: