Ασυνείδητος έδεσε το σκάφος του πάνω σε ράμπα για ΑμεΑ στην Σαντορίνη

Πριν από μόλις δύο εβδομάδες εγκαταστάθηκε για φέτος το Seatrac, η μη-μόνιμη διάταξη για αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα, στην Περίσσα της Σαντορίνης και ήδη έχουν προκληθεί οι πρώτες σοβαρές βλάβες λόγω κάποιων ασυνείδητων.

Όπως γνωστοποίησε την Τρίτη ο Δήμος Θήρας και δημοσιοποίησε το amea-care.gr, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου άγνωστος ιδιοκτήτης φουσκωτού σκάφους το έδεσε πάνω στην εγκατάσταση του Seatrac, στην ακτή της Περίσσας κοντά στο βουνό (Κολάδα), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί βλάβη στο σύστημα στήριξης και να χρειαστεί επιδιόρθωση.

«Εάν επαναληφθούν ενέργειες σαν κι αυτή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης του μηχανισμού και κατά συνέπεια συμπολίτες που το χρησιμοποιούν καθημερινά να αποκλειστούν από την πρόσβαση στη θάλασσα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ήδη το Λιμεναρχείο Θήρας, ενώ όποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο για το συμβάν παρακαλείται να ενημερώσει το Γραφείο Περιβάλλοντος του Δήμου Θήρας (τηλ. 2286025847) και τη ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. (τηλ. 2286023021).

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: