Αρχίζουν οι δίκες του Ακη «και κάποιας παρέας του»

Αρχίζουν οι δίκες του Ακη «και κάποιας παρέας του»Την οριστική και αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη στις 22 Απριλίου για 19 κατηγορούμενους, από τους συνολικά 21, αποφάσισαν με βούλευμά τους οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Έτσι, τώρα πια οι κατηγορούμενοι αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα τις μέρες μέχρι να βρεθούν στο εδώλιο και να λογοδοτήσουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος (κακούργημα ), αδίκημα που για όσους κριθούν ένοχοι επισύρει από 10 εώς 20 κάθειρξη.

Συγκεκριμένα, με βάση το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ ΄ επάγγελμα και κατ ΄εξακολούθηση παραπέμπονται οι :Ακης Τσοχατζόπουλος, Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου,Νίκος Ζήγρας. Γιώργος Σαχπατζίδης, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη , Γιάννης Σμπώκος, Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, Νίκος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Σπύρος Χατζηνικολάου, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτης Αρβανιτίδης, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.

Αντίθετα, οι δικαστές απαλλάσσουν δύο ακόμα κατηγορούμενους , τη θεία της Βίκυς Σταμάτη, Αικατερίνη Σταμάτη και τον Ευτύχιο Ατσοπάρδη.

Η υπόθεση , όπως είναι γνωστό, αφορά τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος που σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων και ανάλογες συμβάσεις που υπεγράφησαν επί των ημερών του κ. Τσοχατζόπουλου, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: