Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Με απειλεί η "τρόϊκα"….

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Με απειλεί η "τρόϊκα"....Απειλές ότι θα κλείσουν και την Τράπεζα Κύπρου, αν δεν αποσύρει την προσφυγή του στο Ανώτατο Δικαστήριο για την ακύρωση των μετοχών, δήλωσε ότι δέχθηκε από την τρόικα ο κύπριος Χρυσόστομος.

Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημα του να παραιτηθούν τόσο ο Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής όσο και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, καθώς, όπως λέει, έχουν τη θέση της τρόικας.

Σε δηλώσεις του μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, στο Στρόβολο, ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι απειλήθηκε από την τρόικα πως «θα πτωχεύσουν και τις δύο τράπεζες και είπα: να τις πτωχεύσουν».

«Και έπειτα, για να μην φωνάζει κανείς και να μου βρίσκουν αιτίες, είπα: να φύγουν εκείνοι (Διοικητής ΚΤΚ και Υπουργός Οικονομικών) και εγώ θα αποσύρω την προσφυγή, και ο λόγος που το είπα είναι για να σηκωθούν να φύγουν και αν δεν φύγουν εκείνοι θα ευθύνονται εάν θα καταρρεύσουν οι τράπεζες και όχι εγώ», σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν η τρόικα τον απείλησε ευθέως, είπε ότι «διά του Υπουργείου Οικονομικών μας είπαν: εάν δεν αποσύρετε η τρόικα θα αφήσει να καταρρεύσουν αμέσως και οι δύο τράπεζες».

«Δεν άφησαν δήθεν τη Λαϊκή Τράπεζα να καταρρεύσει, την χρηματοδότησαν με τόσο ποσοστό -το οποίο βέβαια μετέφεραν όπως είναι γνωστό σε όλους μας στην Τράπεζα Κύπρου – όχι για να την σώσουν, φαινομενικά θέλουν να τη σώσουν, αλλά για να καταρρεύσουν και οι δύο. Αυτή είναι η υποστήριξη που τυγχάνουμε από την ΕΕ και δει από την Ευρωζώνη», προσέθεσε.

Ερωτηθείς αν τον ικανοποιούν οι χειρισμοί του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργού Οικονομικών, είπε ότι «αν μεν ικανοποιούσαν δεν θα τους καλούσα προχτές να παραιτηθούν και να φύγουν».

Ο κ. Χρυσόστομος υποστήριξε ότι οι δύο άνδρες πρέπει να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους, «διότι έχουν τη θέση της τρόικας. Δεν έχουμε καμία αντίσταση και πιστεύω ότι αυτό είναι απαράδεκτο».

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: