Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά από τη συνάντηση με τον Τσίπρα: «Λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις»

Ολοκληρώθηκε μετά από δύο περίπου ώρες η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όπου επί τάπητος τέθηκε, το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών. Σημειώνεται ότι παρόντες στη συνάντηση εκτός του πρωθυπουργού, ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος καθώς και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Σε δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Μακαριώτατος, υπογράμμισε ότι «λύθηκαν οι παρεξηγήσεις». «Έγινε μία συνάντηση κατά την οποία λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις. Θα συνεχιστεί η συνεργασία. Θα γίνει χρήση των παλαιών βιβλίων των θρησκευτικών, οσότου να γίνουν οι διορθώσεις και δεν συζητήθηκε το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος από το πρωθυπουργικό μέγαρο είπε ότι υπήρξε «γόνιμος διάλογος με την εκκλησία». «Είμαι ευτυχής. Ήταν ένας πολυμορφικός διάλογος, εξετάστηκαν όλα τα θέματα και λύθηκαν παλαιότερες παρεξηγήσεις. Ο διάλογος συνεχίζεται, όπως και η συνεργασία πολιτείας με την εκκλησία»

parapolitika.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: