Arctic Islands – Η νέα γενιά GPU’S από την AMD

Arctic Islands   Η νέα γενιά GPUS από την AMDΗ νέα γενιά καρτών γραφικών της AMD που υπολογίζεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2016 με το κωδικό όνομα «Arctic Islands» θα προσπεράσει το στάδιο παραγωγής των 20 nm και θα βασιστεί στη μονάδα παραγωγής στα 14 nm χρησιμοποιώντας την τεχνολογία FinFET.

Το αν η εταιρία θα παραμείνει με το εργοστάσιο παραγωγής TSMC, το οποίο τελευταία δυσκολεύεται να παραδώσει κάρτες γραφικών με την διαδικασία παραγωγής στα 20 nm στους κατασκευαστές, ή θα προτιμήσει να δώσει τη παραγωγή σε κάποιο άλλο εργοστάσιο, θα πρέπει να περιμένουμε για να το εξακριβώσουμε.

Η Intel και η Samsung διαθέτουν τα μοναδικά εργοστάσια με γραμμή παραγωγής στα 14 nm που είναι παράλληλα και ικανά να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση. Η Intel κατασκευάζει εκεί τους επεξεργαστές Core «Broadwell» ενώ η Samsung κατασκευάζει τους Exynos 7 SoCs. Επίσης η Intel σε συνεργασία με την Micron Technology, δημιούργησαν την εταιρία IMFlash η οποία κατασκευάζει NAND flash chips στα 14 nm.

Η σειρά GPU «Arctic Islands», η οποία πήρε το όνομά της από τα νησιά του Αρκτικού Κύκλου, προϊδεάζει για το χαμηλό TDP των chips, θα ξεκινήσει με την ναυαρχίδα της, την «Greenland» μία μεγάλη κάρτα η οποία θα διαθέτει τον ισχυρότερο επεξεργαστή και μνήμη HBM2, η οποία θα προσφέρει 57 τοις εκατό παραπάνω εύρος μνήμης χρησιμοποιώντας μόλις το 48 τοις εκατό από την κατανάλωση των GDDR5. Η κορεάτικη εταιρία SK Hynix έχει ήδη έτοιμα τα σχέδια για τα HBM2 chips.

Πηγή: Thelab

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: