Αποκαλυπτήρια προτομής του υποστράτηγου επί τιμή Ιάκωβου Τσούνη στη Νέα Πέραμο

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του υποστρατήγου επί τιμή Ιάκωβου Τσούνη πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Βάση Υποστήριξης Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΒΥΜΕΕ) στη Νέα Πέραμο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) υποστράτηγος Κωνσταντίνος Αλεξάκης, η κόρη του αειμνήστου υποστρατήγου Αθηνά Τσούνη, ο γλύπτης Νίκος Φλώρος, ο οποίος φιλοτέχνησε την προτομή, καθώς και αντιπροσωπεία προσωπικού της ΔΕΠ.

Η εκδήλωση περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, τα αποκαλυπτήρια της προτομής και περιήγηση στις νέες λιμενικές εγκαταστάσεις της ΒΥΜΕΕ που εγκαινιάσθηκαν πρόσφατα, μέρος των οποίων αποτέλεσε γενναιόδωρη προσφορά του αειμνήστου υποστρατήγου.

‘Οπως ανακοινώθηκε, κατά το χαιρετισμό του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην διαχρονική και ανιδιοτελή προσφορά του υποστρατήγου επί τιμή Ιάκωβου Τσούνη προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα, χαρακτηρίζοντάς τον μοναδικό Έλληνα και άξιο τέκνο της Ελλάδος.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνόδευσε την Αθηνά Τσούνη στο Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους στο Στρατόπεδο «Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου», το οποίο επίσης αποτελεί μια ευγενική και υψηλού συμβολισμού προσφορά του αειμνήστου πατρός της προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στις περίοπτες επιτύμβιες στήλες που αναγράφονται τα ονόματα των 121.692 ιστορικώς καταγεγραμμένων Πεσόντων στα πεδία των μαχών του Έθνους.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΕΛΛΑΔΑΙακωβος Τσουνης

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: