Αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας ο Ανδρέας Μαρτίνης

Αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, μετά από 15 μήνες προσωρινής κράτησης, καθώς κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής με διάταξη του ανακριτή κατά της διαφθοράς, Ν. Τσιρώνη, και με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.

Σύμφωνα με έγγραφα του ΚΕΠΑ, ο πρώην πρόεδρος του Ντυναν έχει αναπηρία άνω του 75% και τέθηκε υπό ιατρική παρακολούθηση στο σπίτι του.. Στον κ. Μαρτίνη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα.

Η αίτηση του δια του συνηγόρου του, Θόδωρου Μαντά, υποβλήθηκε στις 31 Ιουλίου, μετά τη συμπληρωματική του απολογία για τις δυο υποθέσεις που κατηγορείται, στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έδειξε διάθεση συνεργασίας με τις ανακριτικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαρτίνης έχει προφυλακιστεί δύο φορές. Για την υπόθεση δωροδοκίας από την Hospitalia International και για απιστία στην υπηρεσία για τη νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν» γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ και άλλων, με υπέρογκες εκπτώσεις κόστους ή και εντελώς δωρεάν που φέρεται να ζημίωσαν το Ίδρυμα με 1,75 εκατ. ευρώ.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: