Απόντος του Leclerc o Verstappen πήρε μια εύκολη νίκη στο Paul Ricard

Ο Charles Leclerc ξεκίνησε πρώτος. Είχε κερδίσει την Pole Position και μόλις έσβησαν τα πέντε κόκκινα φώτα ξεκίνησε με τις καλύτερες συνθήκες.Πίσω του Verstappen και στην 3η θέση ο Perez.

Οι Γάλλοι παρά την αρκετή ζέστη είχαν γεμίσει τις κερκίδες στην πίστα Paul Ricard αρκετές ώρες πριν ξεκινήσει το Grand Prix. Τα στοιχήματα έδιναν και έπαιρναν . Το μεγαλύτερο ποσοστό ήθελε τον Leclerc να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί.

Ο Hamilton μέσα σε όλα . Στη δεύτερη στροφή προσπέρασε ενώ είδαμε και έναν εντυπωσιακό Alonso .

Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, υπάρχει επαφή μεταξύ Ocon και Tsunoda με τον δεύτερο να βγαίνει εκτός πίστας για λίγο και τελικά να εγκαταλείπει.

Με τους δύο πρώτους γύρους να έχουν ολοκληρωθεί η κατάταξη είναι: Leclerc – Verstappen – Hamilton – Perez – Russell – Alonso με τις διαφορές να είναι αρκετά μικρές ακόμα.

Οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές και παρά τον βόρειο άνεμο, η άσφαλτος είναι στους 60 βαθμούς κελσίου, ο αέρας στους 31 ενώ σταδιακά οι οδηγοί ετοιμάζουν τις επιθέσεις τους στη ζώνη DRS. Είναι εκπληκτική η ευκολία με την οποία η Red Bull του Vertstappen «μαζεύει» στις ευθείες την διαφορά από την Ferrari του Leclerc. Η μονομαχία των δύο πρωτοπόρων ξεκίνησε από πολύ νωρίς με τη διαφορά στον 7ο γύρο να είναι μόλις μισό δευτερόλεπτο.

Η άμυνα του Leclerc για την ώρα αποδίδει, ενώ να θυμίσουμε πως δεν έχει την βοήθεια του δεύτερου οδηγού της Ferrari, Sainz ο οποίος λόγω ποινής ξεκίνησε από την προτελευταία θέση  και μέχρι τον 8ο γύρο έχει κερδίσει ήδη 6 θέσεις.

Η Haas είναι η πρώτη που θα φωνάξει και τους δύο οδηγούς της για αλλαγή ελαστικών, βάζοντας σκληρή γόμα, λογικά για να φτάσουν μέχρι το τέλος με το συγκεκριμένο σετ. Ο Ολλανδός προσπαθεί συνεχώς να μένει εντός DRS για να αποκτήσει την δυνατότητα να απειλήσει καθώς ξέρει πως εάν δεν έχει αυτή την παραπάνω ισχύ, δεν θα καταφέρει το κάτι παραπάνω. Η ιστορία δείχνει πως από την χρονιά που η συγκεκριμένη πίστα ξαναμπήκε στο καλεντάρι της Formula 1, ο οδηγός που έχει την pole position είναι και ο νικητής του αγώνα.

Όμως φέτος η ιστορία δεν τέλειωσε όπως συνήθως. Ο Leclerc στον 19ο γύρο θα χάσει τον έλεγχο σε μία ανοικτή στροφή με πολλά χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να βγει εκτός και να σταματήσει στα προστατευτικά ελαστικά που βρίσκονται στα όρια της πίστας.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: