Απο τον Όλυμπο στον Κόζιακα τα «Κομάντο της ΣΜΥ»…Με τα Μ16 να κροταλίζουν! (φώτο)

Το πόσο σοβαρή δουλειά γίνεται στη Παραγωγή Σχολή των Μονίμων Υπαξιωματικών φάνηκε και απο τα αποτελέσματα της Χειμερινής διαβίωσης και εκπαίδευσης  στον Όλυμπο και στον Κόζιακα  το Βουνό των Τρικάλων την συνέχεια  της Οροσειράς της Πίνδου!

Οι Εικόνες που αποδέσμευσε το ΓΕΣ  παραπέμπουν σε Ορεινό Ορειβατικό Αγώνα φέρνοντας στο νού Μνήμες και θύμισες απο την Νεώτερη Ιστορία των Ελλήνων Καταδρομών και των Μαχητών του Έπους του Σαράντα!Περίπολα μακράς ακτίνας δράσεως με το περίπολο να είναι αυτάρκεις για διάστημα τριών ημερών …τουλάχιστον

Πορεία με πλήρη φόρτο και οπλισμό σε οροσειρά της Περιοχής

Χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός διαχωρισμός ανδρών και γυναικών των Σπουδαστών της ΣΜΥ οι Μαχητές οργανώθηκαν σε καταυλισμό ,οργάνωσαν περίπολα μακράς εμβέλειας ,έγινα ένα με την χλωρίδα της Περιοχής εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την κάλυψη και την απόκρυψη

Ολοκληρώθηκε η χειμερινή εκπαίδευση των Σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), η οποία διεξήχθη σε δύο περιοχές, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) στον Όλυμπο και στην περιοχή «Χαμηλά Λιβάδια Κόζιακα» στο Περτούλι Τρικάλων.

Η Διοίκηση της Σχολής απέδειξε οτι ξέρει εκτός από την ακαδημαϊκή μόρφωση και τις άριστες συνθήκες διαβίωσης που παρέχει στους Σπουδαστές ,να δημιουργεί Μαχητές και Ηγέτες απο το πουθενά!

  …αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τι σημαίνει ένας Μελλοντικός Ηγέτης να έχει αποφοιτήσει από Παραγωγική Σχολή και όχι να πέσει απο ως Αλεξιπτωτιστής στο Στράτευμα !

Το ότι  η ΣΜΥ βγάζει εδώ και δεκαετίες μόνο Ηγέτες δεν είναι καθόλου τυχαίο!!

Εικόνες απο τις διάφορες φάσεις της εκπαίδευσης των Σπουδαστών της ΣΜΥ που σε κάθε φάση είχε κριτική αποτελέσματα και προτάσεις!

Σπουδάστριες της ΣΜΥ  στοχεύουν όχι τα ανδρείκελα στόχους αλλά …Τα μπαλόνια !!

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ένα …Μετά το πέρας της Πορείας στις Κορφές της Πίνδου το Σενάριο προέβλεπε καταδρομικό χτύπημα απο τα ατάκτους με τους Σπουδαστές να εκτελούν Βολές με Πιστόλια και Αυτόματα Όπλα Μ-16 ανά περίσταση !

Το ΓΕΣ δίνει τεράστια σημασία στην Χειμερινή εκπαίδευση των Σπουδαστών και μάλιστα την  εκπαίδευση παρακολούθησε απο κοντά ο Στρατάρχης της 1ης Στρατιάς  που εξεπλάγη θετικά απο την απόδοση των Σπουδαστών σε αντικείμενα Καταδρομών !



Πηγή:veteranos.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: