Aπίστευτη γκάφα της Γαλλικής αστυνομίας. Έπιασε τον τρομοκράτη και τον άφησε ελεύθερο

Η γαλλική Αστυνομία σταμάτησε και ανέκρινε τον καταζητούμενο όγδοο μακελάρη του Παρισιού λίγες ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής, όμως στη συνέχεια τον άφησε ελεύθερο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press, επικαλούμενο ως πηγές τέσσερις γάλλους αξιωματούχους.

 

Σύμφωνα με το AP, ο 27χρονος Αμπντεσλάμ Σαλάχ, που αυτή τη στιγμή είναι στόχος μαζικού ανθρωποκυνηγητού, σταματήθηκε για έλεγχο από αστυνομικούς κοντά στα σύνορα της Γαλλίας με το Βέλγιο, κι ενώ ήδη είχε ταυτοποιηθεί ως ο ενοικιαστής οχήματος Polo το οποίο είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο κοντά σε ένα από τα σημεία των χτυπημάτων.

Όλες οι πηγές, τρεις αξιωματικοί της Αστυνομίας και ένας ανώτατος αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας σημείωσαν πως οι αστυνομικοί που σταμάτησαν τον Αμπντεσλάμ ήλεγξαν τα στοιχεία του και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο να συνεχίσει την πορεία του.

Σύμφωνα πάντα το AP, στο αυτοκίνητο του Αμπντεσλάμ επέβαιναν ακόμα δυο άνθρωποι, κάτι που σημαίνει πως ο αριθμός των εμπλεκόμενων που διαφεύγουν της σύλληψης ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

Ενώ ο 27χρονος ύποπτος απομακρυνόταν από τη γαλλική πρωτεύουσα, η Αστυνομία εντόπισε σε ανατολικό προάστιο του Παρισιού ένα άλλο αυτοκίνητο, μάρκας SEAT, τρία τυφέκια καλάσνικοφ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ανήκαν σε τζιχαντιστές οι οποίοι είχαν επιβιώσει και είχαν αφήσει πίσω τον οπλισμό τους ώστε να ξεφύγουν πιο εύκολα.

Στο όχημα βρέθηκε ακόμα μια κλήση Τροχαίας που εκδόθηκε σε στο προάστιο στο Μολενμπέκ, ένα προάστιο των Βρυξελλών που παλαιότερα είχε συνδεθεί με σειρά ισλαμιστικών επιθέσεων, όπως τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων στο Εβραϊκό Μουσείο της βελγικής πρωτεύουσας το 2014.

Η ανακάλυψη της κλήσης έχει μετατοπίσει το επίκεντρο των ερευνών στο Βέλγιο, καθώς υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις πως οι δράστες σχεδίασαν τις επιθέσεις σε βελγικό έδαφος. Τουλάχιστον δυο από τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους τρομοκράτες μισθώθηκαν στο Βέλγιο, ενώ δυο από τους τρεις δράστες που έχουν ταυτοποιηθεί ήταν γάλλοι πολίτες που διέμεναν στη χώρα.

Ένας από τους αδελφούς του Αμπντεσλάμ ήταν ένας από τους επτά τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των χτυπημάτων, ενώ ένας δεύτερος αδελφός του βρίσκεται ανάμεσα στα επτά άτομα που έχουν συλληφθεί τις τελευταίες 48 ώρες στο Βέλγιο.

Πηγή: skai.gr

 

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: