Απέσυραν άρθρο της Ελ Παΐς που είχε τίτλο: «Η Μέρκελ, όπως και ο Χίτλερ, κήρυξε τον πόλεμο στην υπόλοιπη Ευρώπη»

Απέσυραν άρθρο της Ελ Παΐς που είχε τίτλο: «Η Μέρκελ, όπως και ο Χίτλερ, κήρυξε τον πόλεμο στην υπόλοιπη Ευρώπη»
ΤΟ Δ” ΡΑΪΧ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ .

Ελ Παΐς: «Η Μέρκελ, όπως και ο Χίτλερ, κήρυξε τον πόλεμο στην υπόλοιπη Ευρώπη» .. και το άρθρο εξαφανίστηκε! 

To γερμανικό Δ” Ραϊχ απλώνει τα φτερά του επάνω από την Ευρώπη και φτάνει στο σημείο να λογοκρίνει, όπως τότε, τις κατεχόμενες χώρες (τότε με την ξιφολόγχη, με το ): Τελευταίο κρούσμα η απόσυρση από την ισπανική εφημερίδα El Pais άρθου που ανέφερε ότι 
«Η Μέρκελ, όπως ο Χίτλερ έχει κηρύξει πόλεμο στην Ευρώπη»!


Η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς» απέσυρε από τον ιστότοπό της ένα άρθρο πολύ επικριτικό έναντι της Γερμανίας και της Ανγκελα Μέρκελ, στο οποίο η καγκελάριος συγκρινόταν με τον Αδόλφο Χίτλερ.
Το άρθρο αυτό προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στο , όπου χρήστες εξέφρασαν τη λύπη τους για τους «ανάρμοστους ισχυρισμούς». 

Στο άρθρο, το οποίο δημοσιεύθηκε στην περιφερειακή, ανδαλουσιανή έκδοση της «Ελ Παΐς» και στον ιστότοπό της, ο Χουάν Τόρες Λόπες, Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, έγραφε πως «η Ανγκελα Μέρκελ, όπως ο Χίτλερ, κήρυξε τον πόλεμο στην υπόλοιπη ήπειρο, αυτή τη φορά για να εξασφαλίσει έναν οικονομικό ζωτικό χώρο»


Στο άρθρο του με τίτλο “Η κατά της Ευρώπης” ο δημοσιογράφος Χουάν Τόρρες Λόπεζ σχολίαζε ότι: “Η Μέρκελ, όπως και ο Χίτλερ έχει κηρύξει πόλεμο στην Ευρώπη για να διασφαλίσει τα οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας”. 
Το άρθρο αποσύρθηκε λίγο αργότερα με διαμαρτυρία της γερμανικής πρεσβείας και αντικαταστάθηκε από ανακοίνωση της εφημερίδας με την οποία ενημερώνει ότι «Το κείμενο αφορούσε προσωπική γνώμη του αρθρογράφου και δεν απηχούσε την άποψη της εφημερίδας». 
Ωστόσο φυσικά το επίμαχο κείμενο αντιγράφτηκε από άλλες ιστοσελίδες και κάνει το γύρο του διαδικτύου. 
Σε όλη την Ευρώπη το διαδίκτυο βράζει από την πρωτοφανή λογοκρισία του Δ” Ράϊχ, εκτός από την που ακόμα κανείς, πλην ελάχιστων μέσων δεν έχει «συγκινηθεί» από το θέμα. 
Τμήα ειδήσεων defencenet.gr 

Απέσυραν άρθρο που τεκμηρίωνε τον χιτλερισμό της Μέρκελ!

Η ισπανική εφημερίδα «El Pais» απέσυρε σήμερα από τον ιστότοπό της ένα άρθρο πολύ επικριτικό έναντι της Γερμανίας και της Άγγελας Μέρκελ, στο οποίο η καγκελάριος συγκρινόταν με τον Αδόλφο Χίτλερ και το οποίο προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στο Twitter, όπου χρήστες εξέφρασαν τη λύπη τους για τους «ανάρμοστους ισχυρισμούς». 
Στο άρθρο, το οποίο δημοσιεύθηκε στην περιφερειακή, ανδαλουσιανή έκδοση της «El Pais» και στον ιστότοπό της, ο Χουάν Τόρες Λόπες, καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, έγραφε πως «Άγγελα Μέρκελ, όπως ο Χίτλερ, κήρυξε τον πόλεμο στην υπόλοιπη
ήπειρο, αυτή τη φορά για να εξασφαλίσει έναν οικονομικό ζωτικό χώρο». 

Η Άγγελα Μέρκελ «μας τιμωρεί για να προστατεύσει τις μεγάλες επιχειρήσεις της και τις τράπεζές της και επίσης για να ξεχαστεί από το εκλογικό σώμα της το επαίσχυντο εξαιτίας του οποίου το επίπεδο της φτώχειας στη χώρα της είναι το υψηλότερο των 20 τελευταίων ετών, το 25% των μισθωτών κερδίζουν λιγότερα από 9,15 ευρώ/ώρα ενώ ο μισός πληθυσμός δεν αντιπροσωπεύει παρά μόλις ένα άθλιο 1% του συνόλου του εθνικού πλούτου», συνέχιζε ο συντάκτης του άρθρου. 
«Η El Pais απέσυρε από τον ιστότοπό της το άρθρο με τίτλο “Η Γερμανία εναντίον της Ευρώπης” που υπογραφόταν από τον Χουάν Τόρες Λπόπες και δημοσιεύθηκε στην έκδοσή της στην Ανδαλουσία επειδή περιείχε ισχυρισμούς που η εφημερίδα θεωρεί ανάρμοστους», εξηγεί η εφημερίδα σε ανακοίνωση η οποία αντικατέστησε το άρθρο στον ιστότοπό της. 
«Η El Pais εκφράζει τη λύπη της που ένα λάθος στην επίβλεψη επέτρεψε τη δημοσίευση αυτού του άρθρου. Οι απόψεις που εκφράζονται από τον Τόρες Λόπες δεν αντιπροσωπεύουν παρά τον συντάκτη τους», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. 
Η απόσυρση του άρθρου προκάλεσε επίσης αντιδράσεις στο Ίντερνετ, καθώς ορισμένοι χρήστες διαμαρτυρήθηκαν για λογοκρισία. Εντονες αντιδράσεις στο twitter

Στο twitter, χρήστες είχαν εκφράσει το σοκ και την αγανάκτησή τους πριν αποσυρθεί το άρθρο.
«Η Ελ Παΐς έγινε loco (σ.σ.: “τρελή” στα ισπανικά) – και αρχίζω να φοβάμαι», έγραφε σήμερα το πρωί ο Ματιέ φον Ρορ, επικεφαλής του γραφείου του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ» στο Παρίσι.
«Πικρό. Τώρα η Ελ Παΐς δημοσιεύει ένα άρθρο στο οποίο η Μέρκελ συγκρίνεται με τον Χίτλερ», έγραψε ο Ρόμπιν Αλεξάντερ, ένας δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας «Ντι Βελτ».
Η απόσυρση του άρθρου προκάλεσε επίσης αντιδράσεις στο Ίντερνετ, καθώς ορισμένοι χρήστες διαμαρτυρήθηκαν για λογοκρισία.

Απέσυραν άρθρο της Ελ Παΐς που είχε τίτλο: «Η Μέρκελ, όπως και ο Χίτλερ, κήρυξε τον πόλεμο στην υπόλοιπη Ευρώπη»

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: