Απαλλαγή από τέλη για «ανενεργά» ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα ζητά ο ΣΤΕΕΑ

Απαλλαγή από τέλη για «ανενεργά» ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα ζητά ο ΣΤΕΕΑΤην απαλλαγή από την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας για το διάστημα που τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα παραμένουν ανενεργά, ζητά ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ). Αφορμή η διάταξη του ν. 4141/2013 που ορίζει ότι κάθε όχημα που έχει πινακίδα κυκλοφορίας θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο ανεξάρτητα από την κίνησή του.
Ο ΣΤΕΕΑ συμφωνεί κατ΄ αρχήν ότι κάθε όχημα που κυκλοφορεί θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο και ειδικότερα κάθε ενοικιαζόμενο όχημα θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να καλύπτει όλες τις νόμιμες και τεχνικές προϋποθέσεις για να ενοικιαστεί με ασφάλεια. Από την άλλη όμως υποστηρίζει ότι, ο κλάδος χαρακτηρίζεται από έντονη εποχικότητα η οποία, σε συνδυασμό με την πολύ μικρή πια σεζόν (τέσσερις μήνες στην καλύτερη περίπτωση), αναγκάζει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως σε τουριστικές περιοχές, της νησιωτικής ή της ηπειρωτικής Ελλάδας, να «παροπλίζουν» τον στόλο τους στους χειμερινούς μήνες.
Στη διάρκεια αυτών των ανενεργών μηνών, μέχρι τώρα, τα αυτοκίνητα φυλάσσονταν σε ιδιωτικούς χώρους και ο επιχειρηματίας δεν κατέβαλε ασφάλιστρα.  Η μόνη λύση που έχει για να μην επιβαρύνεται με το των ασφαλίστρων αλλά και για να μην έρθει αντιμέτωπος με το «τσουχτερό πρόστιμο», αναφέρει ο ΣΤΕΕΑ, είναι η κατάθεση στο τέλος της θερινής σεζόν των πινακίδων κυκλοφορίας.  Τα Τέλη Κυκλοφορίας όμως καταβάλλονται στο ακέραιο, για όλη τη χρονιά, όπως ορίζει ο Ν. 2948/2001.
«Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι εργαλεία δουλειάς και όχι απλά μέσο ιδιωτικής μεταφοράς ή διασκέδασης και αποτελούν για το πηγή εσόδων», υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος και προσθέτει ότι «Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα αυτοκίνητα που ανήκουν σε Εταιρείες Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων και συγκεκριμένα να τροποποιηθεί ο Ν. 2948/2001 και να προβλέπει τη μη καταβολή Τελών Κυκλοφορίας των  Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων για το διάστημα που οι πινακίδες τους κατατίθενται και αυτά δεν συνεισφέρουν στα έσοδα της επιχείρησης».

Απαλλαγή από τέλη για «ανενεργά» ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα ζητά ο ΣΤΕΕΑ

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: