Ανοιχτά πλέον υπέρ της παραίτησης ΜακΚόνελ τάσσονται Ρεπουμπλικανοί

Η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ Νίκι Χέιλι πρότεινε στον Ρεπουμπλικανό ισχυρό ηγέτηςε της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ να αποχωρήσει έπειτα από το επεισόδιο κατά το οποίο «πάγωσε» και δεν μπόρεσε να αρθρωσει λέξη.

Μιλώντας την εκπομπή Face the Nation του CBS την Κυριακή, η Χέιλι είπε ότι «ο Μιτς ΜακΚόνελ έκανε καταπληκτική δουλειά όσον αφορά το δικαστικό μας σώμα, όταν εξετάζουμε τους δικαστές, όταν εξετάζουμε το Ανώτατο Δικαστήριο υπήρξε ένας σπουδαίος ηγέτης. Αλλά πρέπει να σταματήσουμε να εκλέγουμε ανθρώπους επειδή φαίνονται ωραίοι σε μια φωτογραφία και κρατούν καλά ένα μωρό».

Είπε επίσης ότι η 90χρονη γερουσιαστής Νταϊάν Φάινστιν, ο 80χρονος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η 83χρονη βουλευτής Νάνσι Πελόζι — όλοι τους Δημοκρατικοί — θα πρέπει «να ξέρουν πότε να αποχωρούν».

Η Χέιλι έχει ζητήσει όρια θητείας στο Κογκρέσο και τεστ νοητικής οξύτητας για τους πολιτικούς ηλικίας άνω των 75 ετών.


Εκπρόσωπος του 81χρονου Μακόνελ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει τη θητεία του, η οποία λήγει το 2026. Είναι επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής διάσκεψης της αμερικανικής Γερουσίας από το 2007.

Για το περιστατικό, το γραφείο του δήλωσε ότι ο γερουσιαστής αισθάνθηκε ζαλάδα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι προκάλεσε το επεισόδιο.

Δημόσια, οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας έχουν υποστηρίξει τον ΜακΚόνελ, ωστόσο, ανώνυμα, ορισμένοι ήταν πιο επιφυλακτικοί.

«Δεν θα ήθελα να τον αναγκάσω να παραιτηθεί», δήλωσε ανώνυμα γερουσιαστής στο NBC. Πρόσθεσε ότι «μπορείς να κάνεις αυτά τα πράγματα με αξιοπρέπεια ή γίνεται λιγότερο αξιοπρεπές. Και ελπίζω να το κάνει με αξιοπρεπή τρόπο — για τη δική του κληρονομιά και τη φήμη του».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: