«Ανεπιθύμητη οργάνωση» στη Ρωσία η Διεθνής Διαφάνεια

Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας χαρακτήρισε την διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση κατά της διαφθοράς Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International), που έχει την έδρα της στην Γερμανία, «ανεπιθύμητη οργάνωση».

«Διαπιστώθηκε ότι οι δραστηριότητες αυτής της οργάνωσης υπερβαίνουν σαφώς τους δηλωμένους σκοπούς και στόχους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας.

«Τυπικά εμφανιζόμενη ως οργάνωση που αγωνίζεται κατά της διαφθοράς σε όλο τον κόσμο, επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γεγονός που συνιστά απειλή για τα θεμέλια της συνταγματικής τάξης και της ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο χαρακτηρισμός «ανεπιθύμητη» έχει εφαρμοστεί σε δεκάδες ξένες οργανώσεις στη Ρωσία από τότε που άρχισε να χρησιμοποιεί την κατηγοριοποίηση αυτή το 2015 και συχνά χρησιμεύει ως προπομπός για την πλήρη απαγόρευση μιας οργάνωσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το ρωσικό κράτος τα τελευταία χρόνια είναι γενικά καχύποπτο -αν όχι και εχθρικό- προς τη δραστηριότητα των μη κυβερνητικών οργανώσεων ενώ έχουν ψηφίσει νόμους που επιβάλλουν αυστηρούς κανονισμούς για τη δράση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: