ΑναΖΗΤΩντας Ευτυχία

ΑναΖΗΤΩντας Ευτυχία

ΑναΖΗΤΩντας Ευτυχία

Με θέμα την ευτυχία άνοιξε ο φετινός κύκλος σεμιναρίων των εκδόσεων Κέρκυρα – economia Publishing του ομίλου economia. Με αφορμή το βιβλίο του Richard Layard Ευτυχία. Μαθήματα από μια νέα επιστήμη την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας και παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα γέμισαν την αίθουσα Eco 2 τουομίλου economia για να παρακολουθήσουν επιστήμονες και managers να προσεγγίζουν την ευτυχία υπό το πρίσμα διαφορετικών πεδίων.

Το σεμινάριο ξεκίνησε ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Παύλος Σακκάς, ο οποίος τόνισε ότι η ψυχιατρική ως επιστήμη δεν έχει ορισμό για την ευτυχία, έχει όμως τα μέσα να θεραπεύσει την κατάθλιψη, η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού για να νιώσουν ευτυχισμένοι.

Στη συνέχεια η διευθύντρια marketing του ομίλου και κάτοχος μεταπτυχιακού Health, Community and Development του LSE Κατερίνα Κ. Πουρναροπούλου μίλησε για τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων, τα εμπόδια και τις λύσεις και κατά πόσον μπορεί να επιτευχθεί ένα γενικό καλό με απώτερο στόχο την ευτυχία βάσει της θεωρίας που έχει αναπτύξει ο Richard Layard στο ομώνυμο βιβλίο.

Τέλος μίλησε ο ιδρυτής Positivity Coaching Άγγελος Δερλώπας, ο οποίος ανέφερε ότι οι άνθρωποι είναι αυτοί που επιλέγουν αν θα κάνουν μια στιγμή ευτυχισμένη και  ένα από τα συστατικά της ευτυχίας είναι η μεταφορά της θετικής μας πραγματικότητας στους άλλους καθώς αυτή μας αντανακλάται πάλι πίσω.
Το σεμινάριο έκλεισε με συζήτηση και διάλογο, αφού οι παρουσιάσεις είχαν πυροδοτήσει σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον και τις απορίες του κοινού.

Λίγα λόγια για τα Σεμινάρια Οδού Αθηνάς:  Τα σεμινάρια καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας: τρόποι να είμαστε ευτυχισμένοι, μυστικά της διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις, κάποτε η ελληνική βιομηχανία: πράξεις του παρελθόντος – μαθήματα του μέλλοντος, μέθοδοι για να κάνουμε το βιογραφικό μας να ξεχωρίσει κ.α. Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ανάπτυξη και εξάσκηση της κριτικής σκέψης και η απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων τόσο σε επαγγελματικό όσο και προσωπικό επίπεδο. Για περισσότερα νέα και σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδαwww.economia.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: