«Αλλοπρόσαλλη η πολιτική της κυβέρνησης», λέει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την εμπλοκή με την Cosco, επέρριψε στην παρέμβασή του προχθές, στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν χρειάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά εκλογές», ήταν το επιστέγασμα της παρέμβασής του στην ολομέλεια, όπου τον κατηγόρησε για διασυρμό της χώρας και υπονόμευση κάθε επενδυτικής δραστηριότητας και την κυβέρνηση για αναξιοπιστία και ανικανότητα.
Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς η εμπλοκή με τους Κινέζους δικαιώνει, σύμφωνα με τη Συγγρού, όλα τα επιχειρήματα για την αναποτελεσματικότητα και τη διγλωσσία της κυβέρνησης.

«Μια κυβέρνηση αλαλούμ…»
Τονίζεται από πλευράς ΝΔ, ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις και ότι όσο παραμένει προκαλεί μόνο ζημιά στη χώρα. «Μια κυβέρνηση αλαλούμ, που κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει γιατί η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά χρειάζεται εκλογές για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα που γεννά κάθε κυβερνητική σας πράξη», επανέλαβε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Τους αντιπολιτευτικούς τόνους ύψωσε η ΝΔ και για το θέμα των συντάξεων, αναδεικνύοντας τις νέες περικοπές που υπέστησαν από προχθές 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι (μέσω ΕΚΑΣ) και όχι μόνο. Με βασικό σύνθημα ότι οι συντάξεις «κουρεύτηκαν σύριζα», ο Γιώργος Κουμουτσάκος ύψωσε τους τόνους υπέρ των συνταξιούχων, σηματοδοτώντας το άνοιγμα που επιχειρεί η Ν.Δ. στις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες.

Ικανοποίηση για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων

Την ίδια ώρα, ικανοποίηση επικρατεί στη Συγγρού για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δίνουν πρωτιά στη ΝΔ τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης, ενώ εμφανίζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη μπροστά από τον πρωθυπουργό σε θετικές απόψεις. Οι μετρήσεις, σύμφωνα με επιτελείς της Συγγρού, επιβεβαιώνουν τη διαπίστωση της ΝΔ ότι η σπουδή του πρωθυπουργού να αλλάξει τον εκλογικό νόμο δεν είναι παρά αποδοχή της ήττας του, καθώς και προσπάθεια αντιπερισπασμού για να επισκιαστεί η δύσκολη για τους πολίτες οικονομική πραγματικότητα. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε προχθές ότι η απλή αναλογική είναι συνταγή της ακυβερνησίας, ενώ έψεξε τον Ν. Βούτση επειδή άφησε να εννοηθεί πως οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής είναι ευπρόσδεκτες.

« Η κυβερνητική πολιτική καταστρέφει την επιχειρηματικότητα»
«Η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης καταστρέφει την επιχειρηματικότητα, έχει αρνητικές επιπτώσεις σε κάθε εργαζόμενο, στρεβλώνει τη λειτουργία της αγοράς και οδηγεί σε αδιέξοδο τις υγιείς επιχειρήσεις», τονίζει εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή τις εξελίξεις στον Όμιλο Μαρινόπουλου. Η ΝΔ καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «με την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls), με την υπερφορολόγηση και την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης, έχει επιβαρύνει δραματικά το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα». Σημειώνει επίσης ότι τα λουκέτα στις εταιρείες αυξάνονται καθημερινά.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: