Αλεξιάδης: Αλλαγές στις 100 δόσεις με εισοδηματικά κριτήρια

Αλεξιάδης: Αλλαγές στις 100 δόσεις με εισοδηματικά κριτήρια

Πως θα υπάρξουν τροποποιήσεις στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις παραδέχτηκε ουσιαστικά ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Ο υπεύθυνος για τα φορολογικά αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για επανεξέταση της ρύθμισης με κριτήριο «τον ρεαλισμό και την είσπραξη».

Όπως είπε, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η ελληνική πλευρά παλεύει ώστε να συνεχιστούν οι 100 δόσεις για εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. «Σε κάποιες περιπτώσεις, που υπάρχει δυνατότητα να πληρώσουν λιγότερες από 100 δόσεις, θα εξετάσουμε εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια», πρόσθεσε. 

Όπως εξήγησε, στόχοι της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για την αναμόρφωση της ρύθμισης των 100 δόσεων είναι η προστασία των φορολογουμένων που δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους, αλλά και η μετακύλιση βαρών στους πιο εύπορους. «Πρέπει να επανεξετάζουμε τις αποφάσεις με κριτήριο τον ρεαλισμό και την είσπραξη», συνέχισε ο κ. Αλεξιάδης.

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι δεν θα υπάρξει ξανά ρύθμιση 100 δόσεων, συμπληρώνοντας ότι «ήταν έκτακτο μέτρο είχε συγκεκριμένη στόχευση και απέδωσε». Για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι το ΥΠΟΙΚ επεξεργάζεται προτάσεις για να γίνει πιο δίκαιος και πιο αναλογικός. 

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: