Αίγυπτος: Νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι Βρετανοί δύτες από τη φωτιά που ξέσπασε σε θαλαμηγό

Νεκροί είναι οι τρεις αγνοούμενοι Βρετανοί που επέβαιναν σε τουριστική θαλαμηγό στην Αίγυπτο, η οποία έπιασε φωτιά τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα μεσα επιβεβαίωσε ο ταξιδιωτικός πράκτορας που είχε οργανώσει την εξόρμησή τους.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως «με μεγάλη μας λύπη, ως ταξιδιωτικός πράκτορας, πρέπει να δεχτούμε ότι τρεις από τους επισκέπτες μας που κάνουν καταδύσεις, χάθηκαν στο τραγικό περιστατικό. Τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους τους σε αυτή την πολύ θλιβερή στιγμή».

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι οι τρεις επιβάτες ήταν μεταξύ 15 εξειδικευμένων φίλων των καταδύσεων που βρίσκονταν για μια εβδομάδα στο καταδυτικό σκάφος “Hurricane”, στα ανοιχτά της Ερυθράς Θάλασσας, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά περίπου στις 6:30 π.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου (8:30 π.μ. ώρα Αιγύπτου) την Κυριακή».

«Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, 12 επισκέπτες είχαν συγκεντρωθεί και οργάνωναν κατάδυση, ενώ οι αγνοούμενοι είχαν προφανώς αποφασίσει να μην βουτήξουν εκείνο το πρωί».

Σύμφωνα με την εταιρεία, η σοβαρότητα της κατάστασης που προέκυψε, υποχρέωσε τους 12 δύτες να μεταφερθούν άμεσα σε ένα άλλο σκάφος που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και τα 14 μέλη του πληρώματος αναγκάστηκαν επίσης να εγκαταλείψουν το πλοίο αφού προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους αγνοούμενους επισκέπτες.

Πλήρης έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξαχθεί από την αστυνομία και τις τοπικές αρχές.

Το “Hurricane” θα ρυμουλκηθεί σε κοντινό λιμάνι, με την επιχείρηση να μην έχει ολοκληρωθεί, καθώς η φωτιά εξακολουθεί να καίει σε ορισμένα σημεία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: