Αγωνία για τους 13 αγνοούμενους στο ναυάγιο στη Λέσβο – «Εντοπίστηκε ζωντανός πάνω σε βαρέλι»

Σε πλήρη εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό των 13 μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε στην θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου το πρώι της Κυριακής.

Νωρίτερα, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ανέσυρε σώο και αβλαβή έναν Ινδό ναυτικό που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τον εκπρόσωπο Τύπο του Λιμενικού, Νίκο Αλεξίου, να αναφέρει τα εξής, μιλώντας στον ALPHA: «Εντοπίστηκε ζωντανός πάνω σε ένα βαρέλι, τον διέσωσε το ελικόπτερο και τον μετέφερε στη Μυτιλήνη. Ο διασωθέντας ήταν σε κατάσταση σύγχυσης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούν στο σημείο όπου γίνονται οι έρευνες. Οι άνεμοι είναι 8 μποφόρ και τα κύματα φθάνουν τα 8 μέτρα, ενώ από το μεσημέρι και μετά επικρατεί καταιγίδα στην περιοχή.

Επίσης, ανέφερε ότι μεταξύ άλλων έχουν περισυνελεγεί σωσίβια στο νερό.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου φορτωμένο με αλάτι και τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και λόγω των κυμάτων έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να βαρύνει το φορτίο

Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας, τέσσερις Ινδοί και επτά Αιγύπτιοι.

Στην περιοχή βρίσκονται 5 παραπλέοντα Φ/Γ, έχουν αποπλέυσει 3 σκάφη του Λιμενικού, έχουν απογειωθεί ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικου Ναυτικού, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ακολουθήστε το Newsbeast στο Viber και μάθετε πρώτοι τα σημαντικότερα νέα

ΕΛΛΑΔΑΛεσβοςναυαγιοπλοιο

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: