Αυτός είναι ο πρώτος σκληρός δίσκος με χωρητικότητα 10TB!

Αυτός είναι ο πρώτος σκληρός δίσκος με χωρητικότητα 10TB!

Αυτός είναι o πρώτος σκληρός δίσκος με χωρητικότητα 10TB! 

Η HGST της Western Digital, πρώην Hitachi Global Storage Technologies, ανακοίνωσε τον πρώτο σκληρό δίσκο 3,5» χωρητικότητας 10TB, λίγο μετά την ανακοίνωση της Seagate του πρώτου δικού της δίσκου χωρητικότητας 8TB.

Βασισμένος στην τεχνολογία HelioSeal η οποία αντικαθιστά τον αέρα στο εσωτερικό του σκληρού δίσκου με ήλιο, ώστε να μειώσει την τριβή και να βελτιώσει την μεταφορά θερμότητας, το νέο των 10TB αξιοποιεί την τεχνολογία Shingled Magnetic Recording (SMR) η οποία επιτυγχάνει επιφανειακή πυκνότητα σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Το αποτέλεσμα είναι ένας δίσκος Ultrastar 3,5» με χωρητικότητα 10TB.

Μόνη λεπτομέρεια; Αν και ο δίσκος υπάρχει, για την ώρα κατασκευάζεται σε μικρό αριθμό δειγμάτων, με την εταιρία να προτείνει αντίθετα το νέο μοντέλο Ultrastar HE8 των 8TB στους πελάτες της, με το μοντέλο των 10TB να μην είναι ακόμα έτοιμο για μαζική παραγωγή.

Τόσο η HGST όσο και η Western Digital δεν έχουν ανακοινώσει κάτι σχετικό με την του δίσκου, αλλά προέβησαν σε μια σημαντική ανακοίνωση. Σύμφωνα με αυτήν, θα υιοθετήσουν πλήρως το ήλιο και την τεχνολογία HelioSeal για τα μοντέλα που προορίζονται για τις επιχειρήσεις σταματώντας την παραγωγή σκληρών δίσκων με αέρα μέχρι το 2017.

Πηγή: Thelab

 

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: