Αυτή είναι η αλήθεια για το σκάνδαλο των δώδεκα προεκλογικών προσλήψεων σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

Αυτή είναι η αλήθεια για το σκάνδαλο των δώδεκα προεκλογικών προσλήψεων σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

Η επιστροφή δώδεκα  άδικα απολυμένων  υπάλληλων στην εργασία τους μεταφράστηκε από την σε «σκάνδαλο προεκλογικών προσλήψεων». Με τη λογική της εφημερίδας, σκάνδαλο είναι και η επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους της ΕΡΤ, σκάνδαλο και η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠ.ΟΙΚ., σκάνδαλο και κάθε αποκατάσταση αδικιών που διαπράχθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις εις βάρος εργαζομένων. Στην ίδια γραμμή κυνισμού συντάχθηκε και ο ίδιος ο Μεϊμαράκης προχθές από το Ηράκλειο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για την επαναφορά υπαλλήλων που αρχικά τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και κατόπιν απολύθηκαν από το  Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών  Μέσων (Ι.Ο.Μ) και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (Ε.Ο.Α.)., φορείς οι οποίοι καταργήθηκαν το 2011. Πρόκειται δηλαδή για εργαζόμενους, οι οποίοι μπήκαν στο δημόσιο από προηγούμενες κυβερνήσεις και όχι της κυβέρνησης Σύριζα-Ανελ.

Η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην εποπτεία της οποίας ανήκαν οι εργαζόμενοι τους τους κατένειμε στους εποπτευόμενους φορείς της (ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ) ως όφειλε, σύμφωνα με τις επιθυμίες τους αλλά και τις ανάγκες των φορέων. Ας σημειώσουμε ότι πρόκειται για εργαζόμενους με υψηλή εξειδίκευση και ακαδημαϊκά προσόντα.

Η απόφαση επαναπρόσληψής τους (βάσει του  ν. 4325/2015) ανακοινώθηκε την 1η Ιουλίου ενώ η απόφαση της 27ης Αυγούστου είναι απλώς διορθωτική της πρώτης, σύμφωνα με τις επιθυμίες των υπαλλήλων.

Θα όφειλαν οι δημοσιογράφοι του Πρώτου Θέματος όχι μόνο να μελετούν με προσοχή τα δημόσια έγγραφα που αλιεύουν από τη Διαύγεια προς  άγρα (συνήθως φανταστικών) σκανδάλων ώστε να μην εκθέτουν, πρώτα και κύρια το μέσο για το οποίο εργάζονται. Θα όφειλαν επίσης οι αρχισυντάκτες/διευθυντές να γνωρίζουν ότι σε προεκλογική περίοδο ουδεμία πρόσληψη δεν είναι δυνατόν να γίνει.

 

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: