Αυτές είναι οι τάσεις που κυριάρχησαν στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο

Διάβασε ακόμη:

Παρ” όλα αυτά, ο κλασικός τρόπος που αντιλαμβανόμασταν ως τώρα τη μόδα από τη γνωστή ευρωπαϊκή πόλη, κάπως αλλάζει. Ηγια τις Spring 2020 συλλογές είχαν μια νέα και διαφορετική προσέγγιση, όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι σχεδιαστές τις συλλογές τους. Δηλαδή, ναι, είχαν όλα τα παραπάνω στοιχεία, υπήρχε αυτή η νταρκίλα στις πασαρέλες που υπάρχει λίγο-πολύ πάντα, αλλά με έναν πιο «ευχάριστο» σχεδόν τρόπο. Ο μαξιμαλισμός ήταν «παρών», οι out-there σιλουέτες το ίδιο, αλλά οι χρωματικές παλέτες, patterns και αξεσουάρ είχαν μια περισσότερη δόση glam.

Δες ακόμη:

Να ήταν ένας αντιπερισπασμός στις πολιτικές αναταραχές που αντιμετωπίζει η χώρα τον τελευταίο καιρό; Να είναι μια αφορμή να εξερευνήσουν οι designers νέα πεδία στον χώρο της μόδας; Όποιος και ο λόγος εμείς είμαστε εξασφαλισμένες και σίγουρες ότι τις αυτές δεν θα τις βαρεθούμε άμεσα. Για την ακρίβεια, θα είναι ένας καλός λόγος να πειραματιστούμε με τις καθημερινές -και όχι μόνο- εμφανίσεις μας και να δημιουργήσουμε looks που δεν είχαμε δοκιμάσει ως τώρα.

Στο λιβάδι με τις λεβάντες

Bora Asku, Natasha Zinko, Preen (ΙmaxTree)

Η λεβάντα είναι ένα βότανο που βοηθάει στη χαλάρωση και το χρώμα αυτό είναι ένα που είδαμε να παίζει αρκετά στις πασαρέλες του Λονδίνου. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χαλαρώσαμε τόσο βλέποντάς το ώστε να φτάσουμε στα όρια της βαρεμάρας. Αντιθέτως, σκεφτόμασταν πόσο τέλεια θα ταιριάζει με τα υπόλοιπα παστέλ ρούχα της ντουλάπας μας ή ακόμα και με τα τζιν μας. Not bad at all.

Το καρό στα καλύτερά του

Rejina Pyo, Victoria Beckham, Natasha Zinko (ΙmaxTree)

Αν οι Άγγλοι μπορούσαν αντικαταστήσουν τη μπλε-κόκκινη σημαία τους με μια καρό, θα το έκαναν. Να “ναι καλά όμως ο Alexander McQueen που αργότερα χρησιμοποίησε το ίδιο pattern στις συλλογές του κάνοντάς το πιο fashion. Το καρό πάντως είναι ταυτισμένο με τη βρετανική μόδα (ίσως επειδή το μυαλό πάει αυτόματα στην καμπαρντίνα της Burberry) και φέτος οι σχεδιαστές του έδωσαν και κατάλαβε. Με την πιο fun και glam έννοια όμως, που θύμιζε κάτι από μοτίβα των ’90s αλλά και κάτι που θα φορούσε μέχρι και ο Jude Law -σαν μετροσέξουαλ άνδρας που είναι. Μας αρέσει, γουστάρουμε πολύ.

Όλα τα patterns μαζί

Ports 1961, Erdem, Kiko Kostadinov (ΙmaxTree)

Είπαμε οι τάσεις από το LFW δεν είναι βαρετές. Γι” αυτό και από την άνοιξη (μπορεί κι από τώρα) θα βλέπεις παντού μοτίβα. Το mix “n match πάει σε άλλο επίπεδο, γίνεται πιο «φανταχτερό», πιο ζωντανό και η φαντασία αφήνεται ελεύθερη. Έχουνε να κλάψουμε μανούλες, βέβαια όταν το αποτέλεσμα δεν είναι επιτυχές. Κι αυτό ενδιαφέρον το λες.

Περπάτα σε πούπουλα

Mark Fast, Burberry, 16Arlington (ΙmaxTree)

Ότι θα προέκυπτε από τους Βρετανούς αυτή η τάση, ε, δεν το περιμέναμε με τίποτα. Είναι πολύ «ρομαντικά» -αν το δεις μονοδιάστα το πράγμα πάντα- τα φτερά για να τα χρησιμοποιούν οι experts της avant-garde μόδας. Το έκαναν το βήμα, το αποτέλεσμα είναι φανταστικό και δεν θα δούμε τα ρούχα με φτερά ποτέ ξανά με το ίδιο μάτι. Ο τρόπος που τα χρησιμοποίησαν οι σχεδιαστές στο τελείωμα των φορεμάτων ή φουστών, στα μανίκια κ.ά. είναι σίγουρα κάτι καινούργιο.

Πάω στο διάστημα μην ενοχλείτε

Erdem, 16Arlington, Emilia Wickstead (ΙmaxTree)

Οι φουτουριστικού ύφους, μαξιμαλιστικές και ογκώδεις σιλουέτες που πιάνουν όλο τον χώρο στη θέση του μετρό είναι το νέο thing. Σκέψου φουσκωτά φορέματα, balloon στριφώματα, μονοκόμματα και ογκώδη φορέματα και γενικά ρούχα που σε κάνουν να θυμίζεις πλάσμα που δεν ζει στη Γη, αλλά σε άλλο πλανήτη. 

Κεντρική φωτογραφία: ΙmaxTree

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: