Αυστραλία: Ταξιδιωτικό χάος στο Σίδνεϊ λόγω ισχυρών ανέμων – Στο νοσοκομείο επιβάτες λόγω ισχυρών αναταράξεων

Οι ισχυροί άνεμοι στο Σίδνει συνεχίζουν να προκαλούν ταξιδιωτικό χάος, με τις αεροπορικές εταιρείες να προειδοποιούν για περαιτέρω προβλήματα στις αναχωρήσεις και τους επιβάτες μιας πτήσης από τη Χονολουλού να καταλήγουν στο νοσοκομείο λόγω των ισχυρών αναταράξεων στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την Guardian, δεν αποκλείται να κλείσουν και σήμερα — όπως συνέβη εχθές — οι διάδρομοι απογείωσης/προσγείωσης στο Αεροδρόμιο του Σίδνει, αφού οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κάνουν λόγω για αύξηση της έντασης των ανέμων.

Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα, πάνω από 100 πτήσεις ακυρώθηκαν και πολλές ακόμη καθυστέρησαν εχθές, Παρασκευή, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που ανάγκασαν τους υπεύθυνους να περιορίσουν τη λειτουργία του αεροδρομίου σε έναν μόνο διάδρομο απογείωσης/προσγείωσης.

Σήμερα, πρώτη μέρα των σχολικών διακοπών στην Αυστραλία, πάνω από 20 πτήσεις είχαν ήδη ακυρωθεί πριν από τις 9 το πρωί, ενώ τα δρομολόγια που επηρεάζονται είναι κυρίως εγχώρια.

Την Παρασκευή, μια πτήση της Hawaiian Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο Χονολουλού-Σίδνεϊ συνάντησε «αναπάντεχα ισχυρίες αναταράξεις» περίπου 5 ώρες μετά την απογείωση. Τέσσερις επιβάτες και τρεις αεροσυνοδοί χρειάστηκαν τις φροντίδες ενός επιβάτη γιατρού, ο οποίος βρισκόταν σε επικοινωνία με ιατρικό προσωπικού εδάφους.

Το Airbus A330 με τους 163 επιβάτες προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ στις 7.45 μ.μ. εχθές. 12 άτομα δέχθηκαν ιατρική βοήθεια από ασθενοφόρο που είχε μεταβεί στο σημείο και 3 επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραυματισμούς, όπως έντονους πόνους στην πλάτη.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: