Αυστραλία: Πάνω από 50 νεκρά μαυροδέλφινα που εξόκειλαν σε παραλία στα δυτικά της χώρας

Τουλάχιστον 50 μαυροδέλφινα πέθαναν μερικές ώρες αφού εξόκειλαν σε παραλία της δυτικής Αυστραλίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, που δίνουν μάχη για να σώσουν μια σαρανταριά άλλα.

Τα 51 μαυροδέλφινα με τα μακριά πτερύγια ήταν μέλη μιας ομάδας σχεδόν 100 κητοειδών που εντοπίστηκαν χθες Τρίτη ανοικτά του Τσέινες Μπιτς κοντά στο Όλμπανι, περίπου 400 χλμ. νοτιοανατολικά του Περθ.

Αξιωματούχος δήλωσε «αισιόδοξος» για την τύχη άλλων 45 κητοειδών που εξόκειλαν υπό επιτήρηση. Ο Πίτερ Χάρτλεϊ, ο οποίος επιβλέπει τις διασώσεις, δήλωσε πως τα θηλαστικά που επιβίωσαν θα ελευθερωθούν μόλις κριθεί ότι θα είναι αρκετά δυνατά.

Εθελοντές με καγιάκ θα τα βοηθήσουν να περάσουν το βραχώδες τμήμα της ακτής και να φθάσουν σε πιο βαθιά νερά, πρόσθεσε. «Είμαστε αισιόδοξοι. Πρέπει να είμαστε σε αυτό τον τομέα», δήλωσε χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «πολύ αγχωτική για όλους όσοι είναι παρόντες».

Η υπηρεσία πάρκων και πανίδας της πολιτείας της δυτικής Αυστραλίας δήλωσε ότι εργάζεται με εθελοντές στην προσπάθεια να σώσει τα δελφίνια που είναι ακόμη ζωντανά και πως προβλέπει να τα οδηγήσει σε πιο βαθιά νερά στη διάρκεια της ημέρας.

Εικόνες δείχνουν τους εθελοντές, πολλοί από τους οποίους φοράνε καταδυτικές στολές, να βοηθούν τα θηλαστικά που κινδυνεύουν στην άκρη της παραλίας.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πάρκων δήλωσε πως η υπηρεσία «πλημμύρισε από εκατοντάδες προτάσεις βοήθειας», διευκρινίζοντας πως υπάρχει πλέον επαρκής αριθμός εθελοντών και καλώντας το κοινό να μείνει μακριά από την παραλία.

«Η προτεραιότητα της ομάδας διαχείρισης συμβάντων είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού και των εθελοντών, καθώς και η ευημερία των κητοειδών», πρόσθεσε.

«Η ζώνη παρέμβασης παρουσιάζει διάφορους κινδύνους, κυρίως την παρουσία κητοειδών μεγάλου μεγέθους, σε κίνδυνο και πιθανώς άρρωστων, καρχαριών, μεγάλων μηχανών και πλοίων», είπε.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: