Αυστραλία: Αποσύρονται από την ενεργό υπηρεσία τα ελικόπτερα Taipan

Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποσύρει τα ελικόπτερα Taipan νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο της απόσυρσης τους, μετά από μία πτώση ελικοπτέρου που ίδιου τύπου τον Ιούλιο, στη διάρκεια μιας κοινής στρατιωτικής άσκησης με τις ΗΠΑ, που είχε ως συνέπεια το θάνατο του τετραμελούς πληρώματος.

Ο στόλος των ελικοπτέρων Taipan δεν θα επιστρέψει σε επιχειρησιακή κατάσταση πριν από τον προγραμματισμένο χρόνο της απόσυρσης του, στον Δεκέμβριο του 2024, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Ρίτσαρντ Μαρλς.

“Η σημερινή ανακοίνωση δεν προδιαγράφει με οποιονδήποτε τρόπο το αποτέλεσμα των ερευνών για το τραγικό δυστύχημα”, ανέφερε ο υπουργός στην ίδια ανακοίνωση.

Η Αυστραλία ανακοίνωσε τον Ιανουάριο, την πρόθεσή της για την αγορά 40 στρατιωτικών ελικοπτέρων Black Hawk που κατασκευάζει η αμερικανική Lockheed Martin με κόστος αγοράς που φτάνει στα 1,80 δισεκατομμύρια δολάρια (1,70 δισεκατομμύρια ευρώ).

Τα ελικόπτερα Black Hawk θα αντικαταστήσουν τα ελικόπτερα Taipan τα οποία εδώ και χρόνια ταλαιπωρήθηκαν από ζητήματα σχετικά με την τεχνική υποστήριξη τους.

Η Αυστραλία διατηρούσε σε υπηρεσία 47 ελικόπτερα Taipan από την ένταξή τους στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και μετά, σύμφωνα με τον Μαρλς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: