Αφράτη σοκολατόπιτα με καρύδια και λιωμένη σοκολάτα

Μια συνταγή για μια αφράτη σοκολατόπιτα σωστή … σο…κόλαση για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

  • 225γρ. βούτυρο
  • 225γρ. κουβερτούρα
  • 450γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 4 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150γρ. αλεύρι, μαλακό
  • 75γρ. καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)
  • 500γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 750γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το βούτυρο και την κουβερτούρα να λιώσουν σε μπεν μαρί.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα τα αβγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο με την κουβερτούρα που έχετε λιώσει. Έπειτα, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος την καρυδόψιχα.
  3. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 ΄ περίπου.
  5. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε ένα μπολ και βράζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Έπειτα ρίχνετε από πάνω σταδιακά την καυτή κρέμα ανακατεύοντας την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
  6. Μόλις βγει από το φούρνο ζεστή η σοκολατόπιτα την περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας.

Μπορείτε να χονδροκόψετε τα καρύδια ώστε να είναι πιο χονδρά και ορατά στην σοκολόπιτά σας…

Originally posted 2016-11-08 14:30:22.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: