Αυξάνει ο αριθμός των θυμάτων στην Άγκυρα

Για τουλάχιστον 128 νεκρούς από τη χθεσινή διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα κάνει λόγο στέλεχος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, μιλώντας στην Deutsche Welle. Σημειώνεται ότι το πρωί της Κυριακής, ο επίσημος απολογισμός από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν 95 νεκροί.

Όσον αφορά στην ευθύνη για το χτύπημα, μέχρι στιγμής κανείς δεν την έχει αναλάβει. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου είχε δηλώσει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως οι δράστες ανήκουν στο ISIS, το PKK ή ακόμη και στην ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C. Οι δηλώσεις Νταβούτογλου προκάλεσαν την μήνιν του φιλοκουρδικού κόμματος, εκπρόσωπος του οποίου τις χαρακτήρισε «ανοησίες» και δήλωσε ότι «η κυβέρνηση είτε την οργάνωσε, είτε δεν την εμπόδισε».

Σήμερα, από το πρωί, πλήθος κόσμου μετέβη στο σημείο της επίθεσης για να αφήσει λουλούδια και σημειώματα στη μνήμη των θυμάτων, καθώς η αστυνομία αφαίρεσε τα κιγκλιδώματα που είχε τοποθετήσει από χθες μετά το τραγικό συμβάν. Ωστόσο η ένταση είναι μεγάλη, ενώ δεν έλειψαν οι συμπλοκές. Στον πρόεδρο του φιλοκουρδικού κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και τη δεύτερη πρόεδρο Φιγκέν Γιουσκεντάγ απαγορεύθηκε η είσοδος στον χώρο της έκρηξης, όταν προσπάθησαν να αποτίσουν φόρο τιμής για τα θύματα.

imerisia.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: