Αεροδρόμιο Μακεδονία: Το 2016 παίρνουν «τα κλειδιά» οι Γερμανοί της Fraport

Στην ιδιωτικοποίηση και τις προοπτικές των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων, σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών τους αναφέρθηκε ο CEO της Fraport AG, Στέφαν Σούλτε, κατά την τοποθέτησή του στο στο 3ο Συμπόσιο κορυφαίων στελεχών αεροδρομίων (ACES – Athens, 3rd Airport Chief Executives” Symposium), μια ιδρυτική πρωτοβουλία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Ειδικότερα, ανέφερε πως το τελευταίο τρίμηνο του 2016 θα αναλάβει την λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας ο προτιμητέος επενδυτής Fraport – Slentel, με τη σύμβαση παραχώρησης να υπογράφεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ανοίγοντας τις εργασίες του Συμποσίου, ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, έδωσε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την προώθηση της Αθήνας, μία πρώτη «γεύση» της νέας ευρηματικής καμπάνιας «Speak AΘenian Be an AΘenian», μέσω της οποίας θα προβληθεί διεθνώς η πρωτεύουσα της Ελλάδας το 2016. Στόχος του ACES είναι η ανάδειξη της σχέσης των αερομεταφορών και των αεροδρομίων ειδικότερα, με την ανάπτυξη των προορισμών που εξυπηρετούν, αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού.

Περισσότεροι από 140 εκπρόσωποι του χώρου των αερομεταφορών, αλλά και του οικονομικού και τουριστικού κλάδου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και επικεντρώθηκαν σε ενότητες όπως το στρατηγικό ερώτημα της συμβολής των αεροδρομίων-κόμβων στην ανάπτυξη του προορισμού και οι πρόσφατες θεσμικές και ρυθμιστικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον κλάδο των αερομεταφορών.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του 3ου ACES, σε κεντρικές ομιλίες τους, οι Angela Gittens, Director General του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World) και Olivier Jankovec, Director General του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI Europe), αναφέρθηκαν στις προοπτικές, στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αεροπορικός κλάδος διεθνώς.

typosthes.gr-Oikonomia

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: