Αντίστροφη μέτρηση για συμφωνία-Νέο ραντεβού Κατρούγκαλου-κουαρτέτου αύριο

Ύστατη προσπάθεια να επέλθει η μέγιστη δυνατή σύγκλιση θα επιδιωχθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Για πρόοδο σε όλα τα θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την πολύωρη νέα συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των θεσμών, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Όπως είπε, οι δανειστές δέχθηκαν να συζητήσουν μερικές από τις βασικές θέσεις της ελληνικής πλευράς. Πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε κάθετη άρνηση των εκπροσώπων των θεσμών σε κανένα από τα βασικά θέματα του ασφαλιστικού. «Δεν μπορείς να φτάσεις σε συμβιβασμό, αν δεν έχεις αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περικοπές αναμένεται να υποστούν οι υψηλές επικουρικές συντάξεις, ενώ το πλέγμα προστασίας αναμένεται να κυμανθεί από 1.300 έως 1.400 ευρώ μικτά στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης.με «δίχτυ προστασίας» στα 1.400 ευρώ, Στα 300 ευρώ φαίνεται να «κλειδώνει» η εθνική σύνταξη με 15 χρόνια ασφάλισης, σύμφωνα με πληροφορίες. Πήγες του υπουργείου Εργασίας διευκρινίζουν ότι το ποσό της εθνικής σύνταξης θα αρχίζει με τον αριθμό 3, ωστόσο το τελικό πόσο θα καθοριστεί από τα τελικά ποσοστά αναπλήρωσης.Από εκεί και πάνω, η εθνική σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 384 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις, δανειστές και ελληνική πλευρά φαίνεται να συγκλίνουν στο 1%.

Action24.gr-Politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: